3 vooroordelen van payroll die helemaal niet kloppen

28 november 2019

Heeft u deze vooroordelen?

Overweegt u om met uw bedrijf de overstap te maken naar payroll? Dan bent u ongetwijfeld een aantal vooroordelen over payroll tegengekomen. De vooroordelen zijn in de meeste gevallen echter helemaal niet waar. Om uw zorgen weg te nemen hebben wij de vooroordelen die we het meest tegenkomen voor u op een rijtje gezet, en bespreken we in dit blog waarom deze niet kloppen.

1. Payroll is duur en niet bedoeld voor kleine bedrijven

We horen regelmatig voorbij komen dat mensen denken dat payroll erg duur is, en daarom alleen maar voordelig is voor grote bedrijven. Dit is een van de grootste misverstanden, want payroll is zelfs uitermate geschikte voor kleine bedrijven, zzp’ers en freelancers. Wanneer u kiest voor payroll, geeft u het juridisch werkgeverschap uit handen. Dit betekent dat wij de loon-, arbo- en personeelsadministratie op ons nemen. Dit scheelt u heel wat tijd. Tijd die u kunt besteden aan taken die u wel geld opleveren. Bovendien ontfermen wij ons over de risico’s en plichten die bij dit juridisch werkgeverschap komen kijken. Wordt een medewerker binnen uw bedrijf bijvoorbeeld ziek, dan hoeft u zelf niet door te betalen, maar regelen wij dit voor u.

2. Kostenplaatje is onduidelijk

Toen payroll nog in de kinderschoenen stond, is het beeld ontstaan dat er binnen het payrollen gewerkt werd met onduidelijke kosten waarmee een bedrijf achteraf geconfronteerd werd. Ook dit is tegenwoordig helemaal niet meer waar. Als ondernemer wordt u namelijk beschermd door strenge wetgeving die is ingevoerd omdat payrolling steeds populairder is geworden in de laatste jaren. Als payrollbedrijf zullen wij altijd een duidelijke offerte voor u opstellen, met daarop onder andere de werkgeverslasten, administratieve kosten, verloning en de vergoeding van de payroller. Zo weet u vooraf dus precies wat uw maandelijkse kosten zullen zijn.

3. Payroll is niet gunstig voor medewerkers

Ten slotte horen we nog veel te vaak dat mensen denken dat hun medewerkers er financieel op achteruit zullen gaan. Ook dit is een misvatting. Valt de keuze voor payroll, dan zult u de controle op de werkvloer geheel behouden. Dit komt omdat u gewoon functioneel werkgever blijft. Uw medewerkers zullen dus alleen merken dat hun loonstrook nu door het payrollbedrijf uitbetaald wordt. Bovendien zal het personeel minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden behouden die zij hadden als toen ze rechtstreeks bij uw bedrijf in dienst waren. Ook zullen de rechten die in de loop der jaren reeds opgebouwd zijn niet vervallen. Vaak kunnen wij als payroller de arbeidsvoorwaarden zelfs verbeteren!

Vraag een offerte aan

Zoals u kunt zien, komen de meest bekende vooroordelen dus helemaal niet voor in de praktijk. Hiermee hebben wij u hopelijk gerust kunnen stellen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die HSU.nl u te bieden heeft voor uw specifieke situatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen, en vraag ook een vrijblijvende offerte aan. Bij HSU.nl ervraart u dan zelf dat de vooroordelen helemaal niet kloppen!