Thuiswerken: waar bent u als werkgever verantwoordelijk voor?

27 oktober 2020

Thuiswerken door het coronavirus

In heel Nederland wordt massaal thuisgewerkt door het coronavirus. Is uw personeel ook vooral thuis aan de slag? Als werkgever bent u ook voor een gezonde werkomgeving verantwoordelijk wanneer uw personeel thuiswerkt. Dat wordt de zorgplicht genoemd. Hier vertellen we in dit blog meer over. Heeft u verder nog vragen over de zorgplicht voor uw medewerkers? Neem dan gerust contact op met HSU.nl.

Waar bent u als werkgever verantwoordelijk voor?

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor een gezonde, veilige werkplek voor werknemers. Dit wordt ook wel de zorgplicht genoemd. Die plicht geldt niet alleen voor het kantoor of op de werkvloer binnen het bedrijf, maar ook wanneer uw personeel thuiswerkt. U bent verplicht om werkgevers actief te instrueren om een veilige, gezonde werkomgeving te creëren thuis. Zo wordt voorkomen dat uw personeel te maken krijgt met klachten. Wanneer een personeelslid geen goede thuiswerkplek heeft, of kan maken, dan moet er met de werkgever overlegd worden hoe deze plek wel gerealiseerd kan worden.

Een prettige werkplek

Volgens de wet moet een werkplek in een woning ingericht worden volgens de ‘ergonomische beginselen’. Hoewel de wettelijke regeling dit begrip niet verder uitlegt, zijn er wel een aantal tips om een goede werkplek in te richten. Zo is het belangrijk om de positie van het beeldscherm en de stoel- en tafelhoogte op elkaar af te stemmen. De armen moeten een ontspannen houding aan kunnen nemen. Het is dan ook nodig om de muis dichtbij het lichaam te plaatsen, en de stoel zo in te stellen dat voeten, bovenbenen en onderrug voldoende ondersteund worden. Wanneer er op een laptop gewerkt wordt, moeten er een extra toetsenbord en muis bij zitten.

Werken achter een beeldscherm

Het beeldscherm moet ook aan een aantal eisen voldoen. Voorschriften voor het beeldscherm zijn onder andere:

  • Het beeldscherm moet van goede kwaliteit zijn, makkelijk in te stellen en kantelen zijn, en het mag niet spiegelen
  • Het beeldscherm en het toetsenbord mogen niet aan elkaar vastzitten
  • De werknemer moet een comfortabele houding aan kunnen nemen wanneer ze achter het beeldscherm werken
  • De verlichting in de ruimte moet goed zijn. Dat houdt in dat er voldoende licht is, en er een beheerst contrast is tussen het beeldscherm en de omgeving
  • De programmatuur is aangepast aan de taken die op de computer verricht moeten worden

Hulp bij personeelsvraagstukken van HSU.nl

Wanneer u HSU.nl inschakelt voor payrolling, kunt u altijd rekenen op professioneel advies op personeelsgerelateerde vraagstukken, waaronder thuiswerken. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op via het formulier hier op de site, door te bellen naar 088-5363300 of stuur een mail naar info@hsu.nl. Wij helpen u graag verder met betrouwbaar advies.