Verlies ik mijn medewerkers als ik kies voor payroll?

21 februari 2018

Ontdek wat payrollen precies betekent

Overweegt u te gaan payrollen? Erg verstandig. Het kan zijn dat u nog een beetje moet wennen aan het idee uw werknemers onder te brengen bij een payrollbureau. Want wat betekent dit precies? Heeft u nu helemaal geen inspraak meer over uw medewerkers? Kunt u met payroll nog wel bepalen wie wel en niet voor u werken? En heeft u bij payrolling nog wel de dagelijkse regie over uw werknemers? De specialisten van HSU.nl leggen u graag uit wat payroll precies inhoudt.

Draag uw medewerkers over aan ons payrollbureau

Als u kiest voor payrollen, dan kiest u ervoor het volledige personeelsbeheer (of een deel hiervan) over te dragen aan ons payrollbureau. Wij worden dan namelijk de juridisch werkgever van uw werknemers. Dit betekent dat uw werknemers voortaan bij ons in dienst zijn, maar voor u werken. Ze staan bij ons op de loonlijst en worden op basis van exclusiviteit verhuurd aan uw bedrijf. Officieel genoemd is het ‘juridisch werkgeverschap uitbesteed’. Voor u als ondernemer betekent dit dat u dus geen zorg meer hoeft te dragen over zaken als de loonbetalingen, salarisstroken, arbeidsovereenkomsten, arbo aangelegenheden en ga zo maar door. Zo houdt u veel meer tijd en energie over voor uw core business.

Maar wie stuurt deze werknemers dan aan?

Wees gerust, de dagelijkse, operationele zaken blijven gewoon uw verantwoordelijkheid. Dit verandert verder niet. U bepaalt dus nog steeds wie er wel en niet voor u mogen werken. Ook als u het tijd vindt een medewerker in vaste dienst te nemen, is dat geheel aan u. Wenst u een medewerker een salarisverhoging te geven? Wij voeren deze aanpassing voor u door in de arbeidsovereenkomst. Ook over grotere wijzigingen in de gehele personeelsbezetting, neemt u het besluit. U blijft de dagelijkse regie voeren zoals voorheen, met als enig verschil dat u met payroll een team van professionals tot uw beschikking heeft die passend advies leveren en alle wijzigingen direct voor u doorvoeren.

Enkele voordelen van payroll op een rij

Om het u nog duidelijker te maken dat u met payrollen alleen maar van grote voordelen geniet, zetten wij er hier een paar voor u op een rij:

  • U behoudt de dagelijkse regie over uw werknemers
  • U draagt geen zorg meer over hun salarisadministratie
  • U kunt zich beter richten op uw eigen corebusiness
  • U draagt alle risico’s en verplichtingen over aan ons
  • U hoeft zieke werknemers niet meer 2 jaar door te betalen

Bent u al overtuigd? Kies voor payroll!

Kies voor payroll

Bent u inmiddels ook overtuigd van de vele voordelen van payroll? Neem dan snel contact met ons op en maak een afspraak. U bereikt ons door te bellen naar 088-5363300. Natuurlijk mag u ook een mail sturen naar info@HSU.nl. Wij vertellen u graag meer over wat er wel en niet gaat veranderen voor u als u besluit te gaan payrollen.