In 3 stappen de kosten van payroll berekenen

22 februari 2023

Bereken wat payroll jouw onderneming kost

Overweeg je met jouw onderneming de overstap te maken naar payroll? Omdat het je fijn ondernemen lijkt wanneer je geen administratieve, juridische en financiƫle verplichtingen meer hebt? Dan wil je natuurlijk eerst weten wat payroll je gaat kosten. HSU.nl. behoort tot de goedkoopste aanbieders van o.a. payroll in Nederland. Wij concurreren met onze payroll tarieven in veel gevallen zelfs met jouw eigen kostprijs! In dit blog vertellen we je hoe je in 3 stappen de kosten van payroll bij HSU.nl kunt berekenen. Lees snel verder.

Stap 1: personeelskosten bepalen

Om jouw payroll tarieven te berekenen, moet je allereerst weten hoe het loon van jouw personeel is opgebouwd. Hier hebben verschillende factoren, percentages, bedragen en toeslagen invloed op. De personeelskosten bestaan uit:

  • Een deel nettoloon;
  • Een deel fiscus (loonheffingen);
  • Een deel verzekeringen;
  • Overige zaken, denk aan reserveringen, pensioenen, accountant, etc.

Stap 2: rekening houden met vakantiegeld en de cao

Daarnaast moet je eenmaal per jaar vakantiegeld aan jouw werknemers uitkeren. En je dient rekening te houden met de cao die geldt binnen de bedrijfstak waarin jij actief bent. Omdat het loon uit zoveel verschillende onderdelen bestaat, is een concrete berekening van de loonkosten erg ingewikkeld.

Stap 3: berekening door HSU.nl laten uitvoeren

Door te kiezen voor payroll met HSU.nl als jouw samenwerkingspartner, krijg je duidelijkheid in wat een medewerker daadwerkelijk kost en wat de payroll tarieven zijn. Wij kunnen in deze berekening ook de reserveringen vakantiegelden en vakantiedagen opnemen. Payroll is bij ons voor iedere ondernemer betaalbaar, omdat wij een betaalbare payroll oplossing bieden die met de verlonings- en personeelskosten van jouw onderneming overeenkomt. Onze tarieven zijn scherp, transparant en voor elke ondernemer interessant.

Overstappen op payroll

Zoals je merkt gaat het werkgeverschap gepaard met administratieve berekeningen een last die niet alleen ingewikkeld, maar ook overzichtelijk zijn. Dankzij onze scherpe en transparante payroll tarieven, is overstappen op payroll voor veel ondernemers aantrekkelijk. Wil jij de overstap maken? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en per mail via info@hsu.nl. Heb je vragen? Of wil je graag meer informatie over payroll en de daarbij horende kosten? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.