Wat is payrolling?

Payrolling betekent dat je het juridisch werkgeverschap uitbesteedt. Je geeft met payrolling jouw gehele loon-, arbo- en personeelsadministratie en de daarbij horende verplichtingen en financiële risico’s uit handen aan HSU.nl. Wel blijf je operationeel werkgever en blijf jij bepalen wie er in jouw bedrijf komt werken.

>> Meer uitleg over payroll

Voor wie is payrollen interessant?

Iedere ondernemer is anders. De redenen waarom onze opdrachtgevers voor payrolling bij HSU.nl kiezen, zijn dan ook heel divers. Ondernemers kiezen bijvoorbeeld voor payroll omdat ze zich zonder administratieve verplichtingen het meest kunnen bezighouden met hetgeen waar ze echt plezier uit halen: ondernemen.

>> Meer redenen waarom ondernemers overstappen op payroll

Wat betekent payroll voor jouw werknemers?

Jouw werknemers merken in de dagelijkse praktijk geen enkel verschil wanneer je overstapt op payrolling. Het enige dat er voor hen verandert is dat de loonbetalingen, salarisstroken, arbeidsovereenkomsten, arbozaken et cetera voortaan via HSU.nl verlopen. Alle operationele zaken (zoals de planning) blijven jouw verantwoordelijkheid.

Wat zijn de voor- en nadelen van payroll?

Payrolling biedt ondernemers diverse voordelen. Denk hierbij aan minder administratief werk, loondoorbetaling bij zieke werknemers, kostenbesparing door collectieve inkoop en meer. Als nadeel wordt soms genoemd dat de binding met werknemers afneemt, omdat er een payrollbedrijf bij het werkgeverschap betrokken raakt. In de praktijk valt dit echter vaak heel erg mee, omdat ons payrollbedrijf zich nooit bemoeit met de operationele kant van het werk.

>> Meer over de voordelen van payroll

Wat kost payrolling?

Payroll hoeft niet duur te zijn. Met HSU.nl ben je verzekerd van een betaalbare payroll oplossing die overeenkomt met jouw eigen verloning- en personeelskosten. Dat maakt payrolling interessant voor iedere ondernemer.

>> Meer over onze payroll tarieven