Voor wie is payrolling interessant?

De motivatie waarom onze opdrachtgevers voor payrolling bij een HRM bureau als HSU.nl kiezen zijn heel divers. Door deze verschillende beweegredenen op een rij te zetten, willen we u laten zien voor welke ondernemers payroll interessant is.

Daarom kiezen ondernemers voor payroll

Uitsluitend willen ondernemen

Ondernemers die uitsluitend willen ondernemen en zich hierbij niet willen bezighouden met alle financiële en administratieve verplichtingen die het hebben van werknemers met zich meebrengt, kiezen steeds vaker voor payroll. Een payrollbureau neemt deze verantwoordelijkheden en verplichtingen geheel uit handen, zodat de ondernemer meer tijd overhoudt om te doen waar hij plezier in heeft.

De regelgeving in Nederland

Ondernemers die te veel tijd kwijt zijn aan het bijhouden en volgen van de voortdurende veranderende Nederlandse regelgeving, leggen dit liever bij een payroll bureau. Voor een bureau als HSU.nl staat het volgen van die wet- en regelgeving namelijk centraal in de werkzaamheden. HSU.nl houdt ondernemers vervolgens op de hoogte van de wetten en regels die voor hen van belang zijn en past veranderde regelgeving voor hen toe.

Kosten van een payrollbureau

Een derde motivatie van ondernemers om het juridisch werkgeverschap uit te besteden, zijn de kosten. Ondernemers die concluderen dat het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap aan HSU.nl voordeliger is dan het juridisch werkgeverschap in eigen beheer houden, stappen het liefst op korte termijn over. Payrolling kan door middel van collectieve inkoop voor de opdrachtgever veel voordeel bieden.

Payrolling voor startende ondernemers

Ondernemers die voor het eerst werknemers in dienst gaan nemen maar de weg niet weten (of niet willen weten) hoe dit goed en zonder problemen te doen, schakelen de hulp in van HSU.nl. De ondernemer kan zich dan blijven focussen op het voor hem of haar bekende terrein, terwijl HSU.nl ondersteunt in hetgeen waar wij goed in zijn.

Payrolling voor zzp’ers

Voor uzelf beginnen heeft als grootste voordeel dat u helemaal vrij en zelfstandig bent. Toch ervaren veel zzp’ers de onzekerheid die er bij zelfstandig ondernemen komt als onprettig. Met payroll voor zzp’ers combineert u het beste uit twee werelden: u behoudt de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap, maar heeft tegelijkertijd de zekerheid van het in loondienst zijn.

Piekmomenten

Bij ondernemers die veel te maken hebben met piekmomenten, wijzigt het personeelsbestand regelmatig. Denk bijvoorbeeld aan de horecabranche. Daar hoort ook een dure administratieve rompslomp bij. Door de salarisadministratie uit te besteden aan HSU.nl, besparen ze hierbij vaak aanzienlijk op de totale verloningskosten. Tevens is een groot voordeel dat, door gebruik te maken van een payroll bureau, het gebruik van een duur uitzendbureau vaak overbodig is.