5 redenen voor het uitbesteden van de loonadministratie

29 januari 2024

Wanneer je bedrijf te klein is om een eigen HR-medewerker in dienst te nemen, heb je er als ondernemer een taak bij in je toch al overvolle takenpakket. Het goede nieuws is dat de loonadministratie een taak is die je makkelijk kunt uitbesteden aan een financiƫle expert. Zo kun je behoorlijk wat uren besparen die je dan kunt besteden aan taken die wel jouw persoonlijke aandacht vragen. In dit artikel licht HSU.nl nader toe hoe het uitbesteden van de loonadministratie het leven van een ondernemer een stuk makkelijker maakt.

1. Loonadministratie vraagt om specifieke kennis

De loonadministratie is complexe materie, daar moet je je dus eerst goed in verdiepen. Hoe zet je een administratie op? Welk administratieprogramma is het beste en hoe werkt dit? Deze kennis en vaardigheden vergaren vraagt om een flinke tijdsinvestering. En doe je het dan eigenlijk wel goed?

2. Je houdt meer tijd over voor je bedrijf

Het bijhouden van de loonadministratie is behoorlijk tijdrovend en hoe meer mensen je in dienst neemt, hoe meer tijd het van je vraagt. Tijd die je eigenlijk nodig hebt om je personeel aan te sturen, nieuwe klanten te vinden en om een langetermijnvisie te ontwikkelen.

3. Je hoeft niet de geldende wet- en regelgeving bij te houden

De wet- en regelgeving rondom de loonadministratie is complex en verandert continu. Wie zelf zijn administratie doet, moet dit dus allemaal zelf bij blijven houden. En zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt zijn cao’s niet de meest prettige documenten om naast je normale takenpakket nog even door te moeten nemen.

4. Zeker weten dat alles goed geregeld is

Wat je zeker niet moet onderschatten is de rust die het geeft wanneer je zeker weet dat alles goed geregeld is. Door je loonadministratie uit te besteden aan een expert weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je werknemers op tijd hun salaris ontvangen. Hiermee valt er een enorme last van je schouders.

5. Handig als je extra mensen dienst neemt

Tot slot maakt het uitbesteden van de loonadministratie het makkelijk om extra personeel aan te nemen. De extra administratie die dit met zich meebrengt, hoef je dan immers niet zelf te doen!

Loonadministratie uitbesteden, ook iets voor jou?

Het uitbesteden van de loonadministratie maakt het leven van een kleine ondernemer een stuk aangenamer. Is dit ook iets voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met HSU.nl. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en via e-mail op info@hsu.nl.