5 tips voor een succesvolle start na de lockdown

29 maart 2021

Uw bedrijf weer succesvol opstarten na de lockdown

Tijdens de lockdown zijn veel bedrijven noodgedwongen gesloten. Veel ondernemers hebben ondanks alles hard gewerkt om het hoofd boven water te houden. Er zijn creatieve initiatieven ontstaan. En er is gewerkt aan manieren om bedrijven ook tijdens de lockdown draaiende te houden. Toch kunnen we niet wachten tot de lockdown voorbij is en we ons werk kunnen doen zoals we gewend zijn. Met de hulp van HSU.nl kun je je onderneming met succes weer opstarten na de lockdown. Lees hier onze 5 tips.

1. Verleng of beëindig contracten

Controleer na de lockdown welke contracten er nog lopen en wanneer ze eindigen. Hiermee bedoelen we personeelscontracten, maar ook contracten met bijvoorbeeld leveranciers of afnemers. Evalueer hoe het bedrijf er op dit moment voor staat en hoe de komende periode er waarschijnlijk uit zal zien. Regel op tijd de personeelszaken en verleng of beëindig contracten die bijna aflopen. Zo kun je na de lockdown op optimale sterkte starten.

2. Veranderingen in het minimumloon

Zorg dat de salarisadministratie zo snel mogelijk op orde is. Zeker wanneer je werknemers minimumloon ontvangen. Het minimumloon kan namelijk twee keer per jaar veranderen. Bovendien verandert het minimumloon wanneer een werknemer jarig is geweest. Het is belangrijk om te weten of je werknemers nog steeds in de juiste schaal zijn ingedeeld.

3. Veranderingen in de cao

Ben je lid van een werkgeversorganisatie? Of volgt je onderneming verplicht of vrijwillig een cao? Controleer dan of er veranderingen in de cao zijn doorgevoerd tijdens de lockdown. En zoek uit of er in de cao zaken staan die jij als werkgever moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Salarisverhogingen
  • Eenmalige uitkeringen
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden

4. Een flexibele personeelsplanning

Kun je al een inschatting maken van de verwachte drukte na de lockdown? Speel daar dan op in bij het maken van de personeelsplanning. Houd ook rekening met extra ziekmeldingen of mogelijke periodes van quarantaine van je werknemers.

5. Maak bekend dat je weer gaat beginnen

Vergeet niet om je klanten te laten weten dat jullie weer gaan starten na de lockdown. Maak het bekend via de nieuwsbrief, flyers en social media.

Hulp van HSU.nl

Wil jij je volledig richten op de herstart en zeker weten dat alle juridische en financiële zaken geregeld zijn? Schakel dan de hulp in van HSU.nl. Als payrollbedrijf regelen wij de gehele personeels-, arbo- en salarisadministratie. Bel ons via 088-5363300 of stuur een e-mail naar info@hsu.nl.