De 3 grootste fabels over payrolling

27 oktober 2021

Weet jij de fabels over payrolling van de feiten te onderscheiden?

Je bent als werkgever verplicht om al jouw personeelszaken bij te houden en te regelen. Dit is niet alleen kostbaar en tijdrovend, maar ook een administratieve last. Payrolling is daarom een goed alternatief. Door middel van payrolling besteed je jouw administratieve en juridische verplichtingen uit aan het payrollbedrijf. Als ondernemer heb je hierdoor weer de volledige focus op wat jij leuk vindt om te doen: het ondernemen. Dit wil jij toch ook? Het inlezen in payrolling roept vaak veel vragen op. Dit komt doordat er veel fabels en misvattingen bestaan over payrolling. HSU.nl haalt in dit blog de 3 grootste fabels over payrolling uit de wereld.

Fabel 1: Een payrollbureau en uitzendbureau zijn hetzelfde

De stelling dat een payrollbureau hetzelfde zou zijn als een uitzendbureau is onjuist. Het grote verschil hiertussen is dat een uitzendbureau vraag en aanbod bij elkaar brengt. Dit doet een payrollbureau niet. Een payrollbedrijf schakel je in om het juridisch werkgeverschap van je over te nemen, zodat jij je niet meer met alle personeelszaken hoeft bezit te houden. Een uitzendbureau richt zich daarentegen voornamelijk op de behoefte aan flexibiliteit in het personeelsbestand van een organisatie.

Fabel 2: Payrolling is enkel geschikt voor grote bedrijven

Payrolling is niet alleen geschikt voor grote bedrijven. Ook kleine bedrijven kunnen gebruik maken van payrolling. De vraagstukken achter het kiezen voor een payrollbedrijf verschillen wel voor kleine bedrijven ten opzichte van grote bedrijven. Kleine bedrijven kiezen ten eerste voor payrolling om zich te ontzorgen op het gebied van personeelszaken, zoals de arbo-, loon en personeelsadministratie. Ten tweede neemt payrolling voor kleine bedrijven het ziekterisico van werknemers weg. Redenen genoeg dus om als klein bedrijf een payrollbureau in te zetten.

Fabel 3: Payrolling is duur

Dat payrolling duur zou zijn, is ook een fabel. In verhouding is een payrollbureau goedkoper dan wanneer je alles zelf moet regelen. Als je alle personeelszaken in eigen hand houdt, heb je een boekhouder of salarisadministratiekantoor nodig, een partij voor de arbeidscontracten, verzekeraars, etc. De kosten hiervan lopen voor jou als ondernemer flink op. Ook gaat er veel tijd en energie inzitten wanneer je alles zelf wilt doen. Je moet op de hoogte blijven van alle veranderende wet- en regelgeving en eventueel cursussen volgen. Het is daarom voordeliger om deze werkzaamheden uit te besteden aan een payrollbedrijf.

Wil je meer informatie over payrolling?

Wij hopen dat je aan de hand van dit blog een beter inzicht hebt gekregen in de fabels en feiten over payrolling. Voor vragen of meer informatie over payrolling, neem je gerust contact met ons op. Je bereikt de specialisten van HSU.nl door te bellen naar 088-5363300 of ons te mailen via info@hsu.nl.