Een payrollbureau inzetten, waar moet u op letten?

27 september 2019

Het inschakelen van een payrollbedrijf

Misschien overweegt u om uw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap uit te besteden aan een payrollbureau. Uw administratieve handelingen worden zo efficiënt mogelijk verwerkt en u geniet hierdoor van flexibiliteit en een besparing van tijd. Veelal wordt gezegd dat een payrollbureau meer voordelen oplevert dan het zelf in dienst nemen van personeel. Maar let goed op, want het ene payrollbedrijf verschilt weer van het andere bedrijf. In dit blog vertelt HSU waar u op moet letten bij de keuze voor een payrollbureau.

Ga voor betrouwbaarheid

Bekijk altijd of een payrollbedrijf betrouwbaar is. Dit kunt u zien door een NEN-4400 certificering of wanneer het bedrijf een ABU- of NBBU-lidmaatschap heeft. NEN-4400 staat voor het op orde zijn van de personeelsadministratie en dat het bedrijf voldoende loonheffingen en omzetbelasting afdraagt. Het ABU- of NBBU-lidmaatschap geeft u de garantie dat de cao’s en wet- en regelgeving worden nageleefd. Dit maakt dat u zeker bent van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het payrollbureau.

Kijk goed naar de tarieven

Let goed op de tarieven van het payrollbureau. Zijn deze transparant of komen hier verborgen extra kosten in voor? Sommige bedrijven rekenen de feestdagen apart, terwijl dit bij andere payrollbureaus wel is opgenomen in het vaste tarief. Ga dit dan ook nog na bij het payrollbedrijf naar keuze.

Hoe gaat het bedrijf om met uw eigen risico?

Heeft u een eigen risico binnen ziekteverzuim? Het komt vaak voor dat de eerste twee weken van ziekteverzuim van een payroll medewerker bij u in rekening worden gebracht, waardoor u betaalt voor de niet gewerkte uren. Andere payrollbedrijven dragen zelf het ziekteverzuim. Hierdoor kan in het eerste geval het tarief voor het payrollbureau flink hoger uitvallen.

Let op de opzegtermijn

Heeft u de mogelijkheid om op ieder moment op te zeggen of staat hier een opzegtermijn voor? Vaak heeft een payrollbedrijf geen opzegtermijn wanneer het overtuigd is van haar dienstverlening. Indien er wel sprake is van een opzegtermijn, kan dit een maand of zelfs een jaar betreffen. Een lange opzegtermijn kan nog wel eens vervelend uitpakken. Ga dan ook goed na of er een opzegtermijn is en zo ja, hoe lang deze termijn betreft.

Hoe gaat het payrollbedrijf om met uw uren?

Dient u een verplicht minimum aantal uren af te nemen of is er variatie in het tarief op basis van uw aangeleverde uren? Vraag uw payrollbureau hoe deze hierin te werk gaat, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zo komt u niet gauw terecht bij een bedrijf dat de tarieven verhoogt wanneer u minder uren aanlevert.

Kies voor payroll bij HSU

Wilt u direct uw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap uitbesteden? Dan is HSU uw betrouwbare partner. Wij dragen zorg voor een optimaal bijgehouden administratie. Wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!