Hierin verschilt payrollen van werken via een uitzendbureau

30 januari 2018

Werken via payroll of een uitzendcontract?

Sommige mensen die een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aangaan, willen weten waarin payrollen nou eigenlijk echt verschilt van werken via een uitzendbureau. Wij wijzen u graag op de verschillen. Ook brengen we graag de unieke voordelen aan bod, zodat u volledig begrijpt waarom steeds meer mensen besluiten te gaan payrollen. Lees dit blog om erachter te komen waarin payrollen verschilt van uitzenden, of maak direct een afspraak met ons om te ontdekken wat wij voor uw persoonlijke situatie kunnen betekenen.

Zo werkt payroll

Het belangrijkste punt waarin payrollen verschilt van werken op uitzendbasis, is de werving van werknemers. Bij payroll wordt de werving en selectie door het bedrijf zelf verzorgd. Dit zorgt voor een veel betere band tussen de werkgever en werknemer, dan als een uitzendbureau de werknemer selecteert. Het payrollbedrijf neemt in dat geval alleen de verplichtingen en risico’s als juridisch werkgever van het bedrijf over. Het aannemen en ontslaan van werknemers doet de opdrachtgever gewoon zelf. Net als het aansturen van haar werknemers. Deze werkwijze biedt grote voordelen voor de opdrachtgever. Deze hoeft zich niet meer te buigen over de personeels- en de salarisadministratie. Dat scheelt een hoop tijd en energie. Payroll biedt ook voor de werknemer vele voordelen. Deze weet namelijk zeker dat hij of zij altijd op tijd en correct betaald wordt. Ook bij ziekte en tijdens een vakantie.

Zo werkt een uitzendbureau

Als u zich aanmeldt bij een uitzendbureau, dan zoekt dat bureau een passende functie voor u. Andersom geldt hetzelfde. Als een bedrijf een uitzendbureau inschakelt, omdat eerstgenoemde behoefte heeft een nieuwe medewerkers, dan werft en selecteert het uitzendbureau passende werknemers voor het bedrijf. Wordt u uitgekozen als geschikte kandidaat? Dan komt u in dienst bij het uitzendbureau en betalen zij u uit. Een ander verschil is vaak te zien in de CAO. Bij een uitzendbureau werkt u vaak standaard onder een CAO voor uitzendkrachten, terwijl wij onze oplossingen volledig baseren op de werkwijze en de verloningskosten van het bedrijf dat ons inschakelt. Zo bent u een stuk nauwer verbonden met het bedrijf waarvoor u werkt, terwijl u er nog steeds niet volledig van afhankelijk bent.

Interesse in payroll?

Wilt u meer weten over wat uw voordelen zijn als u kiest voor payroll? Maak dan een afspraak met onze specialisten voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn telefonisch te bereiken via 088-5363300 of u stuurt een e-mail naar info@HSU.nl. Wij overtuigen u graag van het feit dat u met payroll een stuk beter uit bent dan met een uitzendcontract!