Juridisch werkgeverschap uitbesteden: wat betekent dat?

17 december 2019

Payroll en het juridisch werkgeverschap

Wanneer u ondernemer bent en binnen uw bedrijf een aantal werknemers in dienst heeft, draagt u veel verantwoordelijkheid. Bij deze verantwoordelijkheid komt ook flink wat administratie kijken, waar u vervolgens weer tijd en energie in moet steken. Het ondernemerschap zelf vraagt echter al veel van deze tijd en energie, waardoor de administratie achter kan komen te lopen. Vandaar dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om het juridisch werkgeverschap uit te besteden door middel van payroll. Maar wat betekent het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap aan een bedrijf als HSU.nl eigenlijk precies?

De taken van HSU.nl

Schakelt u de hulp in van een payrollbedrijf als HSU.nl, dan laat u de loon- en personeelsadministratie aan ons over. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zullen zijn voor de verwerking van het salaris en de betaling hiervan, het maken van de arbeidsovereenkomsten en het afdragen van de premies. U kunt er altijd op rekenen dat er gehandeld wordt volgens de cao en de laatste wet- en regelgeving. Dat komt omdat er bij HSU.nl enkel specialisten werken die deze regels nauw volgen. Bovendien nemen wij alle risico’s van het werkgeverschap op ons. Wanneer een van uw medewerkers bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt, nemen wij de doorbetaling op ons. Ook zorgen wij voor begeleiding volgens de ‘wet verbetering poortwachter’.

Welke verantwoordelijkheden draagt u?

U geeft wellicht het juridisch werkgeverschap uit handen, maar dat betekent niet dat u zelf helemaal geen inspraak of verantwoordelijkheden meer heeft. U blijft gewoon uitvoerend werkgever, wat betekent dat u controle houdt over de gang van zaken binnen uw bedrijf. Dat is ook de reden dat uw medewerkers zeer weinig van de overgang zullen merken. U behoudt de controle over onder andere de sollicitatieprocedure van uw toekomstige werknemers. Zo weet u zeker dat de nieuwe medewerkers ook echt binnen de cultuur van uw bedrijf passen. Heeft u vragen tijdens dit proces, dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Wij kunnen u tevens helpen met het opstellen van de arbeidsvoorwaarden. U bent ook nog altijd verantwoordelijk voor het functioneren van uw werknemers, wat betekent dat het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken binnen uw taken vallen. Ook draagt u de verantwoordelijkheid voor het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.

Kies ook voor payroll en HSU.nl

Kortom, maakt u de keuze voor payroll en geeft u het juridisch werkgeverschap uit handen? Dan hoeft u veel minder tijd te besteden aan administratieve werkzaamheden. Ook kunt u altijd rekenen op de professionele hulp en begeleiding bij arbeidsongeschiktheid, en heeft u altijd een contactpersoon voor personeelsgerelateerde vragen. U behoudt tevens het werkgeverschap en u blijft de verantwoordelijkheid op de werkvloer dragen. Ontdek wat payroll en HSU.nl voor uw bedrijf kan betekenen en maak een afspraak!