Kies voor payroll als je veel studenten in dienst hebt

23 mei 2024

Heb jij een eigen onderneming? Heb je daarvoor veel studenten in dienst? Veel bedrijven hebben studenten in dienst. Ze zijn goedkoper dan ouder personeel en ze zijn vaak erg flexibel. Kortom: de perfecte werkkrachten om in te zetten als er veel wordt gewerkt met wisselende roosters, onregelmatige werktijden of tijdelijke opdrachten. Een nadeel hiervan is echter dat de personeels- en loonadministratie veel tijd en energie kan vergen als je veel studenten in dienst hebt. Kies daarom voor een payroll constructie en schakel de hulp van HSU.nl in. Dan helpen wij je met de personeels- en loonadministratie en hou jij als ondernemer tijd over voor je core-business.

Payroll: wat is dat precies?

Bij payroll constructie draag je het juridisch werkgeverschap over aan ons als payrollbedrijf. Hiermee draag je de loon-, arbo- en personeelsadministratie en de bijbehorende risico’s over aan HSU.nl. Het operationeel werkgeverschap geef je echter niet uit handen, je blijft dus wel gewoon baas in eigen bedrijf. Voor je werknemers verandert er in de praktijk in feite niets.

Extra administratie met studenten

Als je veel studenten in dienst hebt, is een payroll constructie al helemaal aan te raden. Veel studenten zijn namelijk op zoek naar een bijbaan die ze naast de studie of in de vakanties kunnen doen. Daardoor is er meer in- en uitloop in je bedrijf. Zo zullen er dus veel vaker contracten moeten worden beëindigd of worden aangegaan. Dit levert vanzelfsprekend meer administratie op. Vooral de extra loonadministratie en loonbelasting zorgen voor meer werk, omdat de meeste studenten meerdere bijbanen op hetzelfde moment hebben. Door te kiezen voor payroll zorg je ervoor dat je zelf geen last hebt van deze extra taken en de stress die erbij komt kijken.

Payroll in de zomermaanden

Vooral in de zomermaanden zijn veel studenten op zoek naar een bijbaan. Vooral in de horeca zijn de extra handjes dan bijzonder welkom. Gelukkig is payroll in de horeca en recreatie dan ook een specialisatie van HSU.nl. Wij staan je dan ook graag bij met het aanmaken van de tijdelijke contracten, het regelen van de vakantiedagen en het uitbetalen van loon en vakantiegeld.

De voordelen van payrolling

Met een payroll constructie van HSU.nl geniet je van de volgende voordelen:

  • Geen werkgeversrisico
  • Geen contractuele verplichtingen richting de student
  • Geen tijd kwijt aan de administratie
  • Geen kosten voor de loonadministratie
  • Blijf zelf bepalen wie je aanneemt

Schakel HSU.nl in voor payroll bij studenten

Bij HSU.nl hebben we al vele jaren ervaring met payrolling voor studenten. Maak het jezelf dus lekker makkelijk en kies voor ons payrollbedrijf. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 of stuur een e-mail naar info@HSU.nl.