Kosten van payroll

17 mei 2021

De kosten van payrolling door HSU.nl

Wanneer je de hulp inschakelt van een payrollbedrijf als HSU.nl, kun je flink wat tijd en energie besparen omdat je jezelf niet meer bezig hoeft te houden met administratieve werkzaamheden. En als ondernemer zul je ongetwijfeld weten: tijd is geld! Maar wat zijn de kosten van payroll zelf eigenlijk? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Berekenen van de kosten van payroll

Er is geen ‘standaard’ prijs die wij hanteren voor payrolling. Het tarief is namelijk altijd afhankelijk van het bruto uurloon van je werknemer. Het uurloon vermenigvuldigen we met de zogenaamde omrekenfactor. Elk payrollbureau hanteert een omrekenfactor, maar de precieze hoogte hiervan verschilt bij elk bureau en in elke situatie. De omrekenfactor is uit meerdere elementen opgebouwd. Voorbeelden hiervan zijn het aantal uren dat een medewerker werkzaam is, het aantal vakantiedagen van de medewerker, je cao en het pensioen van de medewerker. Dit zijn dus slechts enkele voorbeelden van elementen die meespelen.

Let op met vergelijken payroll kosten

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat jij op zoek gaat naar een voordelige partner voor payrolling en de payroll kosten met elkaar gaat vergelijken. We adviseren je dan wel om goed op te letten. Er zijn namelijk payrollbedrijven die adverteren met een hele lage omrekenfactor. Dat klinkt heel voordelig, maar er zit dan vaak wel een addertje onder het gras. Vaak blijkt bijvoorbeeld dat ze veel van de eerder genoemde elementen bij het brutoloon geteld hadden, en niet bij de omrekenfactor. De omrekenfactor blijft op die manier inderdaad laag, maar het bruto uurloon is dan een stuk hoger! Andere payrollbedrijven vragen weer extra verzekeringen, of komen later met limieten en nacalculatie. Bij HSU.nl doen we hier niet aan. Wij zijn altijd transparant over de kosten van payroll, en zullen u een eerlijke, vrijblijvende offerte opsturen.

Kosten op andere vlakken besparen

We hebben het nu gehad over de kosten van payroll. Dat is belangrijk, maar je moet ook goed onthouden dat je door middel van payrolling ook op je huidige kosten kunt besparen. Hier zijn een aantal redenen voor. Je laat alle administratieve werkzaamheden aan onze specialist over om zo tijd te besparen. En als ondernemer weet jij als geen ander dat tijd geld is! Als payrollbureau zijn we vaak voordeliger dan het inhuren van een administratief medewerker. Ook zijn we op de hoogte van alle (nieuwe) wetten en regels over bedrijfsadministratie. We houden het netjes bij om boetes voor jou te voorkomen. Ten slotte voorzien we je altijd gratis van advies over je administratie. Komen wij een manier tegen waarop je kan besparen? Dan zullen we dit altijd aan je doorgeven.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor payroll

Wil jij meer weten over de kosten van payroll voor jouw situatie? Bij HSU.nl zijn we altijd transparant over de prijs die we hanteren. Neem gerust contact op voor meer informatie en ontvang een vrijblijvende offerte. Je kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 088-5363300 of stuur een mail naar info@hsu.nl.