Payroll voor bouwbedrijven

27 juni 2019

Optimale administratieve ondersteuning voor de bouw

Bedrijven in de bouwwereld besteden hun loon- en salarisadministratie tegenwoordig steeds vaker uit aan payrollbedrijven. Het is zelfs eerder regel dan uitzondering. Vele aannemers, installatiebedrijven, stukadoors, schilders en andere bouwgerelateerde bedrijven maken met veel genoegen gebruik van de administratieve service die payrollbedrijven hen bieden. Waarom kiezen veel bouwbedrijven voor payroll? We leggen hieronder uit wat payroll voor bouwbedrijven kan beteken.

Aanzienlijk minder risico’s voor de werkgever

Bouwbedrijven kiezen graag voor de voordelen van payroll voor hun firma. De eerste reden die ze hiervoor geven is dat ze met hun overstap op payroll een deel van hun werkgeversrisico’s overdragen aan het payrollbedrijf. Zeker in de bouwwereld met veel ziekteverzuim kan het een grote verlichting zijn om deze administratieve handelingen uit te besteden.

Flexibel omgaan met werktijden

Het uitbesteden van de personeelsadministratie is een ander, door bouwbedrijven, zeer gewaardeerd payrollaspect. De reden: met payroll kan flexibel worden omgegaan met de vele wisselende diensttijden. Het zal aannemers, schilders, stukadoors en andere bouwspecialisten bekend voorkomen dat er in de bouw nogal onregelmatig gewerkt wordt. Niet zelden wordt langer gewerkt dan voorzien, of worden zelfs ‘s avonds of in de weekenden afspraken ingepland. Om uiteenlopende redenen wisselen personeelsbestanden met enige regelmaat in de bouwbranche. Personeelszaken en loon- en salarisadministratie bijhouden zijn in de bouwwereld serieuze en intensieve aangelegenheden die een expert in payrolling nauwkeurig kan uitvoeren.

Alle ruimte voor ondernemen

Het belangrijkste voordeel van het uitbesteden van uw administratie aan een payrollbedrijf is dat bouwbedrijven zich kunnen concentreren op hun vak als bouwondernemer. De organisatie hiervan vraagt om voldoende aandacht om de werkweek te vullen. Voor veel ondernemers en werkgevers is dit dan ook de belangrijkste reden om zijn/haar personeel over te zetten naar payroll. Ga bij uzelf maar eens na wat het met uw onderneming kan doen als u die overstap maakt. Hoeveel tijd besteedt u aan de personeels- en salarisadministratie? En hoe fijn zou het zijn als dat voor u wordt gedaan? U heeft er dan zelf geen omkijken naar; alles is goed geregeld en u heeft alle tijd om te ondernemen.

Overstappen op payroll

Wilt u als bouwondernemer ook overstappen van de tijdrovende, eindeloze administratieve handelingen en salarisadministratie naar de rust en regelmaat van payroll? Neem voor meer informatie gerust contact op met HSU via 088-5363300 of info@hsu.nl. Wellicht kunnen wij ook uw bedrijf ondersteunen met payroll op maat.