Payrollen als ZZP’er

31 maart 2022

Volledige focus op je passie

Bent u een ZZP’er of wilt u er één worden? Voor veel mensen is het een droom om voor zichzelf te beginnen. Het geeft u veel vrijheid om de zaken op uw eigen manier aan te pakken, u kunt doen wat u echt leuk vindt en bepaald uw eigen prijzen. De enige nadelen van het ZZP-bestaan zijn eigenlijk de administratie en het risico dat u arbeidsongeschikt raakt. Veel ZZP’ers kunnen kunnen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering betalen en lopen zo een groot risico om in armoede te vervallen. In dit blog leggen we uit hoe payrolling deze problemen voor u oplost.

ZZP’er in loondienst?

U bent natuurlijk ZZP’er geworden om zelfstandig te zijn, hoe past een loondienstverband bij een payrollbedrijf in dat plaatje? Dit is mogelijk doordat u bij een payroll dienstverband uw zelfstandigheid behoudt maar wel de voordelen van een dienstverband ervaart.

Minder administratie met payrolling

Administratie, facturen, wetgeving, belasting en wanbetalers. Als ZZP’er bent u op dit gebied helemaal op uzelf aangewezen. Deze last zal steeds groter worden naarmate u succesvoller wordt, omdat hiermee ook uw administratie toeneemt. Zo komt u steeds minder toe aan de reden dat u voor uzelf bent begonnen: de vrijheid om uw vak naar eigen inzicht uit te oefenen. Door in dienst te treden bij een payrollbedrijf, kunt u al deze energie- en tijdconsumerende activiteiten afstoten. U opereert dan nog steeds zelfstandig, bepaalt zelf uw prijzen en welke opdrachten u aanneemt, maar laat uw administratie en facturatie over aan het payrollbureau. Zo kunt u volledig focussen op uw passie.

Vrijheid én sociale zekerheid

Door als ZZP’er in dienst te treden bij een payroll bedrijf, bespaart u zichzelf niet alleen een heleboel administratie, maar verwerft u ook een heleboel sociale zekerheden. Zo heeft u bij payroll ZZP de vrijheid om naar eigen inzicht te ondernemen, maar wel met de zekerheden van iemand in loondienst. Zo heeft u als payroller het beste van beide werelden. Want zegt u nu zelf, uw passie volgen én verzekerd zijn van de onderstaande voordelen, kan het nog mooier?

  • Zelfstandig ondernemen zonder de administratieve rompslomp
  • Verzekerd bij ziekte, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid
  • Geen inschrijving nodig bij KVK
  • Geen VAR-verklaring nodig
  • Facturering via het payrollbedrijf

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een dienstverband bij HSU.nl als ZZP’er? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts kunnen u alle ins-en-outs over een dienstverband als ‘zelfstandige’ payroller geven. U bereikt ons door te bellen naar 088-5363300 of door ons een mail te sturen via info@hsu.nl.