Tips om snel aan personeel te komen

26 april 2022

Hoe kom je snel aan personeel?

Als ondernemer ken je pieken en dalen. Het ene moment gaat het heel goed met jouw bedrijf. De klanten stromen binnen en het werk houdt niet op. Maar een jaar later kan dit zo weer anders zijn. Je hebt even geen klanten meer, er ligt te weinig werk en je hebt werknemers te veel. Hier moet jij je als ondernemer continu mee bezighouden. Maar het kan ook zijn dat een piek of dal heel acuut optreedt. Bijvoorbeeld wanneer er veel ziekte is, waardoor je personeel te kort komt, of er heel veel opdrachten binnenkomen. Dan moet je snel personeel kunnen werven om geen geld mis te lopen. HSU.nl vertelt je hoe je dit het beste kunt doen.

Tijdelijk personeel aannemen

Is er veel ziekte of zijn er veel opdrachten, maar weet je dat dit maar voor een korte periode is? Dan heeft het geen zin om heel veel personeel aan te nemen. Want als iedereen er weer is of het werk weer minder wordt, dan zit je met te veel mensen die je wel allemaal moet uitbetalen. Daarom is het bij acute pieken handig om tijdelijk personeel aan te nemen. Denk aan uitzendkrachten, flexwerkers of zzp’ers. HSU.nl kan je hierbij helpen. Wij weten precies hoe we medewerkers moeten werven en hoe we ze moeten selecteren.

Selecteren door PPA

Natuurlijk wil je niet iedere willekeurige uitzendkracht, flexwerker of zzp’er aannemen om jou even tijdelijk uit de brand te helpen. De werknemer die je aanneemt, moet wel geschikt zijn voor het werk en passen bij het bedrijf. Daarom passen wij tijdens het selectieproces een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) toe. Dankzij PPA kunnen wij de geschikte kandidaten van de ongeschikte kandidaten onderscheiden. Zo vind jij snel de juiste persoon die jou tijdelijk kan helpen bepaalde werkzaamheden over te nemen.

Online kandidaten werven en selecteren

De snelste manier om werknemers te vinden, is natuurlijk via de online wereld. HSU beschikt over een uniek vacatureplatform waarmee jij kandidaten kunt werven en selecteren. Hierbij wordt het beste automatiseringssysteem gebruikt. Goede medewerkers vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Totale ontzorging door HSU

Goed personeel werven en selecteren doe je niet in een oogwenk. Hier moet je tijd in stoppen. Tijd die je vaak niet hebt bij onverwachte pieken of ziekte. Laat ons je ontzorgen. Wij helpen je graag tijdelijk personeel te vinden, zodat jouw bedrijf niet in de problemen komt te zitten. Kun je onze hulp gebruiken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al jouw vragen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 088-5363300 of door ons een bericht te sturen via info@hsu.nl.