Top 4 artikelen over payroll in 2014

06 februari 2015

Afgelopen jaar zijn er diverse interessante artikelen geschreven over payroll. Voor ondernemers en mkb’ers die werken met een payroll bedrijf, bevatten die soms erg nuttige informatie. Denk bijvoorbeeld maar aan de veranderingen rondom de Wet Werk en Zekerheid en de gevolgen ervan voor payroll ondernemers. Wij zetten de 4 beste berichten voor je op een rijtje. 

1. Verschil tussen payrolling en uitzenden

De termen uitzendbureau en payrollbedrijf worden nogal eens door elkaar gebruikt en met elkaar verward. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen payrolling en uitzenden. In dit bericht wordt het verschil duidelijk toegelicht en gaat men ook in op twee veelgestelde vragen rondom payroll en uitzenden.

Het artikel: De belangrijkste verschillen tussen payrolling en uitzenden | Zakelijk.infonu.nl

2. 5 vragen over payroll

Intermediair is misschien wel een van de beste blogs als het gaat om werk en carrière. Sanne van Baar gaat in haar artikel in op 5 vragen die (aanstaande) werknemers zichzelf vaak stellen over payroll. Wat is het, wat is het verschil tussen payroll en vaste dienst en wat zijn de voor- en nadelen als werknemer? Met name voor werknemers op de payroll een erg interessant en duidelijk artikel.

Het artikel: 5 vragen over payroll | Intermediair.nl

3. Gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid voor eventpersoneel

De horeca- en evenementenbranche is een van de sectoren waarin payroll erg populair is. Ook voor deze bedrijven en hun medewerkers geldt sinds dit jaar de Wet Werk en Zekerheid en zijn daarom een aantal veranderingen in het arbeidsrecht van kracht. Jeroen van Trierum zet in zijn artikel op Entertainmentbusiness de gevolgen van deze wet op een rijtje.

Het artikel: De gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid voor eventpersoneel | Entertainmentbusiness.nl

4. Nieuwe regels rondom zorgverlof en flexkrachten

Ook op Sprout besteedt men aandacht aan het nieuwe arbeidsrecht. In hun artikel gaan ze in op de nieuwe regels rond zorgverlof en flexkrachten. Ze zetten beknopt en overzichtelijk de belangrijkste veranderingen uiteen en gaan redelijk uitgebreid in op zaken als ouderschapsverlof, bevallingsverlof en pleegzorg- en adoptieverlof.

Het artikel: Dit zijn de nieuwe regels rond zorgverlof en flexkrachten in 2015 | Sprout.nl

Nog meer weten?

Ook wij schreven afgelopen jaar een artikel over de belangrijkste veranderingen binnen het arbeidsrecht en pensioen in 2015. In juli 2014 verzamelden we de 5 beste artikelen over de Wet Werk en Zekerheid. Mocht je nog vragen hebben over het nieuwe arbeidsrecht en de veranderingen die er nog aan komen vanaf fase 2 (1 juli 2015), dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.