Je eigen uitzendbureau beginnen

Je beschikt over een gedegen netwerk en hebt genoeg kennis om zelf een uitzendbureau te starten. Of je bent al lang in een specifieke branche aan het werk en je kan de juiste kandidaten bemiddelen voor jouw sector. Dan is het starten van een eigen uitzendbureau een logische stap.


Kennis en startkapitaal zijn een uitdaging

Maar een uitzendbureau beginnen is niet zonder risico’s. Startende ondernemers zullen merken dat er administratief en financieel veel bij komt kijken. Contracten opstellen, salarissen van uitzendkrachten voorfinancieren en je inleners factureren; het vraagt om kennis, kost tijd en vereist een flink startkapitaal van de ondernemer. Dit is dan ook een uitdaging waar de meeste ondernemers mee te maken krijgen.

Tijdrovende werkzaamheden

Los van de kennis en het kapitaal, zijn eigenaren van pas gestarte uitzendbureaus het liefst bezig met het maken van de juiste match tussen werknemers en opdrachtgevers. Tegelijkertijd gaan in de administratie, verloning, facturatie en arbeidsgerechtelijke zaken behoorlijk wat uren zitten, die je liever ergens anders aan besteedt.

Backoffice uitbesteden

Daarom kiezen steeds meer startende uitzendbureaus ervoor om samen te werken met een payrollbedrijf als HSU.nl. Door de backoffice uit te besteden aan ervaren en gecertificeerde payrollorganisatie, weet je zeker dat je bedrijfsvoering altijd goed op orde is en kun je zo risicoloos mogelijk ondernemen. De voordelen van je backoffice uitbesteden lees je hier.

Bij de keuze voor een backoffice partner mag je best een aantal eisen stellen. Denk bijvoorbeeld aan een NEN-4400 certificering, een G-rekening en de door jou gewenste cao. Twijfel je of een payrollbedrijf wel bij je past als je een uitzendbureau starten gaat of heb je vragen, dan doe je er altijd goed aan om even contact op te nemen voor meer informatie. Wij adviseren startende ondernemers graag bij het beginnen van een uitzendbureau.

Advies nodig?

Eelco Wirds uitzendbureau starten

Eelco Wirds

Payroll specialist
Telefoon: 088-53 63 300

De voordelen van uitzendbureaus bij HSU.nl

Samenwerken met HSU.nl biedt uitzendbureaus verschillende voordelen:

  • NEN 4400-1 gecertificeerde backoffice
  • 15 jaar backoffice-ervaring
  • Gewenste uitzendcao (NBBU, ABU)
  • Geen grote investeringen
  • Geen onnodige debiteurenrisico’s
  • Direct betaling van je marges
  • Geen hoge fees, verborgen kosten of boeteclausules

Gaat u starten met een uitzendbureau, wilt u meer weten over backoffice uitbesteden voor uw uitzendbureau of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.