Veel studenten in dienst? Kies payrolling!

26 augustus 2021

Payroll voor studenten

Voor veel bedrijven is het aantrekkelijk om studenten in dienst te nemen. Ze zijn vaak goedkoper dan oudere werknemers, en ze zijn vaak heel flexibel. Dit zijn dus de ideale werkkrachten wanneer je werkt met onregelmatige roosters, onregelmatige werktijden of tijdelijke opdrachten. Wel kan de personeels- en loonadministratie veel tijd en energie in beslag nemen wanneer je veel studenten in dienst hebt. Daarom kun je het beste kiezen voor payroll met studenten. Schakel de hulp van HSU.nl in. Dan helpen wij je met de administratie. Zo bespaar jij jezelf veel tijd en gedoe.

Wat is payroll?

Bij payrolling geef je het juridisch werkgeverschap over aan een payrollbedrijf. Hiermee draag je de loon-, arbo- en personeelsadministratie en de bijbehorende risico’s over aan HSU.nl. Het operationeel werkgeverschap geef je niet uit handen. Voor je werknemers verandert er in de praktijk vrijwel niets.

Studenten zorgen voor extra administratie

Juist met veel studenten in dienst, is payrolling zeer gunstig. Studenten zijn namelijk meestal op zoek naar een bijbaantje dat ze naast hun studie of in de zomervakantie kunnen doen. Hierdoor is er veel meer verloop binnen het bedrijf. Er zullen dus veel vaker contracten worden beƫindigd of aangegaan. Dit brengt keer op keer veel administratie met zich mee. Ook zijn de loonadministratie en loonbelasting vaak meer werk, omdat menig student meerdere baantjes tegelijkertijd heeft. Kies je voor payroll door HSU.nl dan nemen wij de volledige personeels-, arbo- en loonadministratie voor onze rekening.

Payroll in de zomer

Veel studenten zijn juist in de zomer op zoek naar extra werk. Zeker in de horeca is dit het piekseizoen en zijn wat extra handen om te helpen meer dan welkom. Payroll in de horeca en recreatie is een van de specialisaties van HSU.nl. Wij helpen je dan ook graag met het aanmaken van de tijdelijke contracten, het regelen van de vakantiedagen en het uitbetalen van het loon en het vakantiegeld.

De voordelen van payrolling

  • Geen werkgeversrisico
  • Geen contractuele verplichtingen richting de student
  • Geen tijd kwijt aan de administratie
  • Geen kosten voor de loonadministratie
  • Blijf zelf bepalen wie je aanneemt

Schakel HSU.nl in voor payroll bij studenten

Bij HSU.nl hebben we jarenlange ervaring met payrolling voor studenten. Maak het jezelf daarom niet moeilijker dan nodig is en kies ook voor ons payrollbedrijf. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. Of neem telefonisch contact op via
088-5363300. je kunt ook mailen via info@hsu.nl.