Voordelen payroll voor werkgevers en werknemers

25 mei 2022

Payroll: voordelig voor zowel werkgevers als werknemers

Payrollen staat erom bekend veel voordelen te hebben voor werkgevers. Als ondernemer heb je nu eenmaal veel zaken om je om te bekommeren en veel administratieve taken kunnen veel tijd in beslag nemen. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd overhoudt voor het ‘echte ondernemen’. Maar naast voordelen voor werkgevers, heeft payrollen ook veel voordelen voor werknemers. Omdat dit nog wel eens over het hoofd wordt gezien, gaan we hier in op payrollen en welke voordelen het heeft voor werkgevers én werknemers.

Payrollen: hoe werkt het?

Payrollen betekent simpelweg dat een werkgever het juridisch werkgeverschap over het personeel uitbesteed aan een payrollbedrijf. Dat betekent dat het payrollbedrijf de taken op zich neemt rond de personeelsadministratie. Het payrollbedrijf stelt dan arbeidsovereenkomsten op, zorgt voor een correcte en tijdige betaling van het salaris voor het personeel en zorgt voor de complete personeelsadministratie. Dit biedt de werkgever een paar aangename voordelen.

Payrollen: voordelen werkgevers

Het inschakelen van een payrollbedrijf betekent voor een werkgever minder administratieve rompslomp. Een werkgever hoeft zich dan niet meer druk te maken om het tijdig uitbetalen van lonen, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en de algehele administratie. Omdat het payrollbedrijf dit nu doet, heeft de werkgever meer tijd over voor het echte ondernemen en het daadwerkelijk runnen van het bedrijf. Omdat het payrollbedrijf is gespecialiseerd in administratieve taken, worden er minder snel fouten gemaakt. Dit heeft op zijn beurt weer fijne voordelen voor werknemers.

Payrollen: voordelen voor werknemers

Omdat de core-business van een payrollbedrijf het regelen van een goede personeelsadministratie is, weten werknemers zeker dat hun salaris correct en op tijd wordt betaald. Daarnaast hebben werknemers de zekerheid van doorbetaling van loon in het geval van ziekte, vakantiedagen en collectie (sociale) verzekeringen. Tot slot worden werknemers in dit geval uitbetaald volgens ABU- of NBBU-cao. Dat betekent dat een payrollmedewerker hetzelfde loon krijgt als de werknemers van het inlenende bedrijf. Een payrollconstructie biedt werknemers dus een boel zekerheden en daarmee rust.

Meer informatie over payrolling

Een payroll constructie is dus voor zowel werkgever als werknemer een interessante constructie die veel rust en zekerheid biedt. Wil je meer informatie over payrolling? Wil je weten of payrolling iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Je bereikt ons telefonisch via 088-5363300, of via mail op info@hsu.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.