Waar moet je op letten als je begint met Payroll?

28 juli 2021

De inzet van een payroll bedrijf

Overweeg je een payrollbedrijf in te zetten om jouw administratieve taken uit handen te geven? Een geweldig idee! Het uitbesteden hiervan geeft jou als ondernemer namelijk de vrijheid om je weer écht op ondernemen te richten. Daarvoor ben je het gaat doen toch? Bij het uitkiezen van een payrollbedrijf dat bij jou en jouw bedrijf past, is het belangrijk om op enkele zaken te letten. Welke zijn dat? Dat vertellen wij je in dit blog.

De tarieven

Sommige payrollbedrijven lijken op het eerste gezicht goedkoop. Maar let erop of ze wel echt zo goedkoop zijn als ze beweren. Dat ze een lage opslagfactor hanteren klinkt misschien goed. Maar uiteindelijk is het factuurbedrijf het belangrijkst. Let dus goed op mogelijke verborgen kosten.

De opzegtermijn

De meeste payroll bedrijven hebben geen opzegtermijn. Hier dien je dus goed op te letten. Zodra een payrollbedrijf wél een opzegtermijn hanteert, kan dat een langere periode betreffen. Denk hierbij aan een maand of zelfs een jaar. Vooral lange opzegtermijnen kunnen nog wel eens nadelig uitpakken. Let hier dus goed op voordat je met een payroll bedrijf in zee gaat.

Inzicht in uren

Let er goed op dat het payrollbedrijf de uren inzichtelijk maakt. Vraag bij het payrollbedrijf na hoe zij hierin te werk gaan. Meestal is het mogelijk om het payroll bedrijf wekelijks een overzicht van gewerkte uren te laten verstrekken. Door er ook goed voor te zorgen dat de gewerkte personen door jou zijn geregistreerd in je administratie, kom je voor zo min mogelijk onaangename verrassingen te staan.

Stel betrouwbaarheid voorop

Uiteindelijk staat betrouwbaarheid natuurlijk voorop. Doe daarom alleen zaken met een payroll bedrijf dat een (geldige) NEN 4400-1 certificering heeft. Controleer de geldigheid van deze certificering ook minstens twee keer per jaar. Ook is het wijs om na te gaan of het payroll bedrijf is geregistreerd bij het WAADI register. En grijp altijd direct in zodra er duidelijk misstanden zijn.

Kies voor payroll bij HSU

Wil je een betrouwbare partner om jouw administratie uit handen te geven? Wil jij meer tijd voor het echte ondernemen door jouw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap uitbesteden? Kies dan voor payroll bij HSU! Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op 088-5363300 of stuur een mail naar info@hsu.nl.