Waarom de salarisadministratie uitbesteden?

26 september 2023

Als werkgever ben je altijd druk. Er liggen veel taken op je bordje en daar is de salarisadministratie er één van. Alleen al het op de hoogte blijven van de geldende wet- en regelgeving is al een baan op zich. Maar het is ook nog eens een zeer tijdrovende klus die je daarom liever kwijt dan rijk bent. En dat maakt het interessant om dit uit te besteden aan een administratiekantoor. In dit artikel van HSU BV lees je meer over de voor- en nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie.

Salarisadministratie erg tijdrovend

Hoe belangrijk we de salarisadministratie ook vinden, het is elke maand weer een hele worsteling om hem op tijd af te krijgen. Maar het moet gebeuren. Omdat je het wettelijk verplicht bent en omdat je je werknemers op tijd uit wilt betalen. De voornaamste redenen dat het zo’n tijdrovende klus is, zijn een gebrek aan kennis, tijdgebrek om alles uit te zoeken en de vele handelingen die de uitvoer met zich meebrengt.

Voor- en nadelen uitbesteden salarisadministratie

De oplossing voor dit probleem is eenvoudig: de salarisadministratie uitbesteden. Bang dat je geen inzicht meer hebt in je gegevens is bij de meeste administratiekantoren en ook bij HSU BV ongegrond. Je kunt je administratie inzien wanneer jij dit wilt. De voordelen zijn:

1. Geen tijd meer kwijt aan onderzoek wet- en regelgeving

Het bijhouden van de salarisadministratie vraagt naast enig financieel inzicht ook om de nodige kennis van de geldende wet- en regelgeving. Met de nadruk op geldende, want deze regels veranderen voortdurend. Dit allemaal bijhouden naast je normale takenpakket neemt behoorlijk wat tijd in beslag.

Het uitbesteden van de salarisadministratie aan een goed administratiekantoor kan dan een goede stap zijn. Hun kennis is beroepshalve up-to-date. En ze kunnen ook eventuele vragen van je werknemers beantwoorden. Doordat je dit niet meer zelf hoeft uit te zoeken, bespaar je veel tijd en weet je bovendien zeker dat het goed gebeurt.

2. Salarissen altijd op tijd uitbetaald

Naast de tijd die je bespaart doordat je je niet meer in de geldende wet- en regelgeving hoeft te verdiepen, bespaar je natuurlijk ook tijd op de toepassing ervan en de administratieve handelingen. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat de salarisstroken elke maand op tijd worden verstuurd. Zelf hoef je dan alleen nog maar het juiste bedrag over te maken.

3. Taak die je makkelijk kunt uitbesteden

Tot slot is de salarisadministratie een taak die goed uit te besteden is. Het is een proces dat weliswaar goed moet gebeuren, maar niet iets dat je per se zelf hoeft te doen. Door deze taak over te dragen aan een administratiekantoor houd je meer tijd over voor de taken waarvoor je wel onmisbaar bent.

Meer weten over uitbesteden salarisadministratie?

Kom jij ook om in de salarisadministratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om eens van gedachten te wisselen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en via e-mail op info@hsu.nl.