Waarom kies je voor Payroll?

01 maart 2017

Als ondernemer is het cruciaal om vernieuwend en toch vertrouwd te zijn.  Je hebt al personeel in dienst of bent van plan personeel in dienst te nemen. De daarbij behorende administratieve handelingen verricht je zelf maar dit zou je liever uit willen besteden door middel van payrolling. Maar dit kost toch veel geld? In dit artikel geven we een aantal redenen waarom dit niet zo is.

Goedkoper dan je denkt

Stel je eens voor dat je je niet meer bezig hoeft te houden met de administratieve en financiële verplichtingen in jouw onderneming. En dat er een bedrijf is dat voor het grootste deel de verantwoordelijkheid voor deze verplichtingen van je overneemt, zodat je kunt blijven ondernemen. Payrolling is daarom voor elke onderneming of organisatie interessant.

Payrolling betekent dat een onderneming het juridisch werkgeverschap uitbesteedt. De loon-, contract-, verzuim-, verlof- en personeelsadministratie en de financiële risico’s worden overgenomen door een payrollbedrijf. Maar waarom kies je hiervoor?

Vier belangrijke redenen

 1. Door het werkgeverschap over te laten nemen heb je geen nadelen, risico’s en kosten van een loondienstverband. De payroller bewaakt de arbeidsovereenkomsten, lonen, personeelsverzekeringen en pensioenen.
 2. De regelgeving van de overheid wordt voor jou als ondernemer steeds complexer. Een payroller is een expert op het gebied van regelgeving en Cao’s.
 3. Het kost geld om het juridisch werkgeverschap in eigen beheer te houden. De concurrentie onder payrollbedrijven is groot. Dat is voor jouw bedrijf een voordeel, want hierdoor is payrolling in veel gevallen goedkoper dan het juridisch werkgeverschap in eigen beheer te houden.
 4. Doordat medewerkers steeds eerder voor onbepaalde tijd in dienst komen, nemen de risico’s voor jou al ondernemer toe. Payrolling biedt meer flexibiliteit in de arbeidscontracten.

kies voor payroll

Naast deze redenen om te kiezen voor payrolling zijn er nog tal van voordelen. Uitbesteden biedt namelijk ook:

 • Advies voor het bepalen van de lonen.
 • Volledige verzekering bij verzuim van jouw medewerkers.
 • De re-integratie van zieke medewerkers.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Advies voor jou als werkgever maar ook advies voor de werknemer.
 • Juridisch advies op maat.
 • Een professioneel automatiseringssysteem om de gewerkte uren van de werknemers in te voeren.
 • Kennis van alle Cao’s, branches en sectoren. Online verwerking van gegevens.
 • Een overzichtelijke loonstrook en factuur.