Zo vind je personeel dat echt bij je bedrijf past

30 juni 2021

Tips voor het vinden van nieuwe medewerkers

Wanneer je het juridisch werkgeverschap uit handen geeft aan HSU.nl in de vorm van payrolling, hoef je je zelf niet meer bezig te houden met de administratieve werkzaamheden. En dat terwijl je zelf wel nog de leiding blijft houden over de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aannemen van nieuw personeel. Dat is overigens niet altijd even eenvoudig. Hoe vind je een nieuwe medewerker die perfect binnen je bedrijf past? Wij geven tips.

Weet naar wie je op zoek bent

Om te beginnen is het belangrijk om te weten naar wie je precies op zoek bent. Om hierachter te komen, kun je een profiel opstellen van de ‘ideale’ persoon voor deze functie. Houdt hierbij wel in je achterhoofd dat er een grote kans is dat deze persoon niet bestaat. Maar je krijgt in ieder geval een idee naar wie je op zoek bent. Welke competenties moet de persoon hebben? Wat moet hij of zij al kunnen of kennen? En wat kun jij deze persoon bieden? Een tip is om te kijken naar je huidige werknemers. Wat doen de mensen die uitblinken anders dan je andere werknemers? Hier kun je ook naar op zoek gaan.

Zoek op de juiste plek

Heb je een vacature opgesteld op basis van het profiel dat je eerder vastgesteld hebt? Dan is het belangrijk om te zoeken op de juiste plek. Helaas heeft de perfecte werknemer vaak al een baan. Door je vacature alleen op een vacaturesite te zetten, kun je hem of haar dan ook waarschijnlijk niet bereiken. Social media kan dan de uitkomst bieden. Plaats je vacature ook op bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook en Twitter. Daar heb je een veel groter bereik.

Kijk verder dan werkervaring

Wanneer je de sollicitatiebrief van een aantal kandidaten ontvangen hebt, is het belangrijk om je niet blind te staren op het cv. Natuurlijk is het fijn als de kandidaat al ervaring heeft in het veld, maar motivatie mag ook zeker niet onderschat worden. Een nieuw personeelslid dat ontzettend gemotiveerd is om binnen je bedrijf aan de slag te gaan, is vaak net zo waardevol als iemand met jarenlange ervaring. Misschien zelfs nog wel meer!

Nieuwe medewerkers op de payroll

Heb je het nieuwe personeelslid aangenomen? Met de hulp van HSU.nl hoef jij je niet meer bezig te houden met de administratieve rompslomp. Je nieuwe medewerker komt namelijk gewoon bij ons op de payroll! Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kun je altijd contact met ons opnemen. Dat doe je door hier op de site het contactformulier in te vullen. Ook zijn we telefonisch te bereiken via 088-5363300 of door een mail te sturen naar info@hsu.nl.