Wat is verschil tussen werken voor payrollbedrijf en uitzendbureau?

23 december 2020

Werken via payroll of een uitzendcontract?

Wij krijgen bij HSU.nl met enige regelmaat de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen werken voor een payrollbedrijf en werken voor een uitzendbureau. Wij leggen iedereen graag in een persoonlijk gesprek uit wat het verschil is. Daarnaast leggen we ook uit dat payrollen een aantal unieke voordelen heeft ten opzichte van werken voor een uitzendbureau. We snappen wel waar de vraag vandaan komt. Daarom leggen we het graag wat vaker uit, zo ook in dit blog, zodat zoveel mogelijk personen begrijpen waarom steeds meer mensen besluiten om te gaan payrollen. Je kunt ook besluiten dit blog niet verder te lezen en direct een afspraak met ons te maken voor nadere uitleg voor over payrollen. Wie weet kunnen wij uiteindelijk ook iets voor je betekenen.

Met payroll hou je controle

Het grootste verschil tussen payrollen en werken op uitzendbasis is de werving & selectie van nieuwe medewerkers. Als je samenwerkt met een uitzendbureau doen zijn de werving & selectie van medewerkers. Daar heb je geen zeggenschap over. Bij payroll verzorg je als organisatie zelf de werving en selectie van medewerkers. Dit zorgt altijd voor een betere connectie tussen de werkgever en werknemer. Een payrollbedrijf neemt uitsluitend de verplichtingen en risico’s als juridisch werkgever van een organisatie over. Aanname en ontslag van personeel is de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever zelf. Dat geldt ook voor de aansturing van personeel op de werkvloer. In zee gaan met een payrollbedrijf heeft aantrekkelijke voordelen voor een organisatie. De organisatie hoeft zich niet meer te buigen over de personeels- en de salarisadministratie. Dat scheelt veel in tijd en inspanning. Payroll biedt ook voor de werknemer vele voordelen, zoals gegarandeerd een tijdige betaling van het salaris en doorbetaling bij ziekte en/of vakantie.

Werken met uitzendbureau

Als je als werkzoekend aanmeldt bij een uitzendbureau, dan zoeken zij een passend bedrijf met een passende vacature voor je. Als een organisatie zich bij een uitzendbureau meldt voor een nieuwe medewerker, zorgt het uitzendbureau voor de werving & selectie van passende werknemers voor het bedrijf. Ben je bijvoorbeeld die geschikte kandidaat, dan treed je in dienst bij het uitzendbureau en sta je daar op de loonlijst.

Binding met en bedrijf

We zien ook een verschil in de cao. Werk je via een uitzendbureau, dan werk je standaard onder cao voor uitzendkrachten. Een payrollbedrijf, zoals HSU.nl, bespaart zich helemaal op de werkwijze en de verloningskosten van het bedrijf waarvoor we onze diensten leveren. Dat zorgt voor een betere binding tussen een bedrijf en haar medewerkers.

Interesse in payroll?

Wil je meer weten over jouw voordelen van het werken met payroll? Maak dan een afspraak met onze specialisten voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn telefonisch te bereiken via 088-5363300 of je stuurt een e-mail naar info@hsu.nl. Wij overtuigen je graag van het feit dat je met payroll een stuk beter uit bent dan met een uitzendcontract!