Wat kost salarisadministratie uitbesteden?

20 oktober 2023

Als ondernemer heb je veel zaken op je bordje liggen die om je aandacht vragen. Je zult dus keuzes moeten maken hoe je je tijd zo effectief mogelijk besteedt. Een keuze die veel ondernemers maken wanneer ze groeien is dan ook om de salarisadministratie uit te besteden. Hier gaan maandelijks heel wat uurtjes zitten waardoor je er dus ook veel tijd mee kunt besparen. Maar wat kost de salarisadministratie uitbesteden eigenlijk? En is het de investering waard? Op deze vragen geeft HSU.nl je in dit artikel het antwoord.

De kosten van het uitbesteden van de salarisadministratie

Wanneer je de salarisadministratie uitbesteedt, betaal je hier een maandelijkse termijn voor. De hoogte van deze termijn is afhankelijk van de werkzaamheden. Na een vrijblijvend intakegesprek kunnen wij je precies vertellen wat dit jouw bedrijf kost. Dit kun je afzetten tegen je eigen uurloon om te zien of je voordeliger uit bent. Maar wij denken dat het ook belangrijk is om te bekijken hoe je de vrijgekomen uren effectiever kunt besteden.

1. Meer tijd om je omzet te verhogen

Als ondernemer kijk je natuurlijk niet alleen naar wat het uitbesteden van de salarisadministratie je kost, maar vooral naar wat het je oplevert. En dat zijn zee├źn van tijd. Tijd om je te richten op taken die rechtstreeks bijdragen aan het laten groeien van je bedrijf zoals je strategische planning, productontwikkeling, marketing of verkoop. Oftewel activiteiten waarmee je meer omzet kunt genereren.

2. Nieuwe klanten vinden

Het zoeken naar nieuwe klanten schiet er vaak bij in als je het druk hebt. Als je niet oppast, neemt je agenda de controle van je over. Klanten komen en gaan. En wanneer jij geen tijd hebt om nieuwe klanten te zoeken, droogt je inkomstenstroom vroeg of laat op.

3. Nieuw personeel zoeken

Wanneer je bedrijf groeit, krijg je het drukker en dat is alleen maar goed. Maar de juiste mensen vinden die voor je willen komen werken. Dat valt niet mee in deze tijd. Door de salarisadministratie uit te besteden schep je ruimte in je schema om talent aan te trekken.

4. Tijd investeren in je personeel

Naast het vinden van nieuwe werknemers is het misschien nog wel belangrijker om je huidige werknemers te behouden. Met wat extra uren beschikbaar, heb je meer tijd om in je personeel te investeren. Zo weet je wat er speelt en heb je meer tijd voor training, mentorschap en teambuilding. En tevreden werknemers, die blijven je trouw.

5. Herstellen van de werk/priv├ębalans

Ben jij elke maand tot in de late uurtjes bezig om je personeelsadministratie rond te krijgen? Dan kom je niet aan je rust toe en dat zal je vroeg of laat opbreken. Voorkom dat je opbrandt en besteed de salarisadministratie uit aan een professional. Dat scheelt je veel tijd en een hoop stress.

Kortom, wat het uitbesteden van de salarisadministratie je oplevert, is net zo belangrijk – zo niet belangrijker – dan wat het je kost. De tijd die het je oplevert, is in potentie veel meer waard dan de kosten van het uitbesteden. De oude ondernemerswijsheid tijd is geld gaat in dit geval dan ook zeker op!

Exact weten wat uitbesteden salarisadministratie je kost?

Neem voor meer informatie over het uitbesteden van de salarisadministratie, vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en via e-mail op info@hsu.nl.