Welke voordelen biedt payroll voor de bouwsector?

26 februari 2019

De bouwsector kiest steeds meer voor payroll

In verschillende sectoren besluiten ondernemers steeds meer om over te gaan op payroll. Zo ook in de bouw. De bouw- en schildersbedrijven en aannemers die onder deze branche vallen geven aan payrolling een fijne manier van werken te vinden. Maar wat maakt nou dat zij er zo enthousiast over zijn? Zorgt de extra zekerheid voor een stukje minder stress? Of is de flexibiliteit een doorslaggevende factor? Ontdek de voordelen door verder te lezen.

Flexibiliteit prettig voor werknemers

Bouwbedrijven: veel mensen hebben er kennis mee gemaakt. Ofwel u heeft ooit eens een verbouwing laten doen, of u bent zelf werkzaam als stukadoor, schilder, bouwvakker of aannemer. U weet daarom ook dat deze werknemers een zeer flexibel rooster hebben. Zo kan op een andere dag een andere werknemer komen voor dezelfde klus. De kans bestaat ook dat zij opeens dringend naar een andere klus moeten omdat er sprake is van een spoedklus. Bij een flexibel aantal uur werk per week of maand, is het prettig om hier inzicht in te hebben. Hier als ondernemer zelf zorg voor dragen kan veel tijd en stress kosten. Om deze reden schakelen zij vaak een payrollbureau in. HSU.nl beschikt over werknemers met voldoende kennis om deze zaken en de bijkomende salarisadministratie op zich te nemen. En dat is gunstig voor het bedrijf in de bouwsector.

Verbeter de kwaliteit van uw diensten door de extra tijd

Een bijzonder belangrijk aspect in de bouwsector is: tijd. Wanneer u als ondernemer van het bouwbedrijf zelf de administratie moet regelen, gaat hier erg veel werk inzetten. Dit kost tijd en deze tijd is kostbaar. Wanneer u de samenwerking aangaat met HSU.nl dan nemen wij uw administratieve zaken uit handen. Dit betekent dat u hierdoor meer tijd heeft om u te focussen op uw bedrijf. En dat is zeer gunstig binnen de bouwsector. Zo heeft u meer tijd om een klus te beginnen of af te maken: daken renoveren, een muur schilderen of andere zaken. Daarbij weet u ook precies de kostprijs per uur van uw werknemers. Een overzicht hiervan geeft ook veel rust.

Geef ook de werkgeversrisico’s uit handen

Naast zekerheid en flexibiliteit is er nog een bijkomend voordeel van payrolling in de bouw. Zo draagt u de zorg over werkgeversrisico’s ook direct over bij het aangaan van een payrolling samenwerking. Wij nemen deze nu op ons. Is er een keer een werknemer onverwacht ziek of arbeidsongeschikt? Dan is het onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een correcte uit- of doorbetaling.

Maak snel een afspraak met HSU.nl

Heeft u interesse gekregen in het aangaan van een samenwerking met een payrollbedrijf? Wij kunnen u meer vertellen over wat payroll voor uw bedrijf kan betekenen en wat de voordelen zijn van payroll in de bouw. Neem contact op met HSU.nl door te bellen naar 088-5363300 of een mail te sturen naar info@hsu.nl. Plan een afspraak zodat wij uw onderneming kunnen helpen met of adviseren over payroll in de bouw.