Zzp’er zijn via payroll: meer vrijheid en zekerheid!

20 december 2023

Zelfstandig ondernemen door in dienst te treden bij een payrollbedrijf. Dat klinkt tegenstrijdig. Want, werd je nu niet juist zzp’er om eigen baas te zijn? In dit artikel legt HSU.nl uit hoe payroll jou als zzp’er laat profiteren van alle voordelen van werken in loondienst, terwijl je in de praktijk 100% eigen baas bent.

Eigen baas zijn

Veel mensen dromen ervan om eigen baas te zijn. En sommigen wagen op een moment in hun leven de sprong als zzp’er. De voornaamste redenen hiervoor zijn: de vrijheid om de dingen op je eigen manier te doen. Om je eigen opdrachten te kunnen kiezen. En om zelf te kunnen bepalen hoeveel geld je voor je tijd vraagt.

Maar ondernemen is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Als zzp’er moet je alles zelf regelen, waaronder de administratie. Voor veel mensen niet de meest favoriete klus. Bovendien gaat hier vaak meer tijd in zitten dan je lief is. Tijd die je niet meer aan je vak of het vinden van nieuwe klanten kunt besteden. Het is dan ook een van de minder leuke kanten van het ondernemen. Maar daar valt gelukkig wat aan te doen!

Administratie uitbesteden via payroll

Wanneer de administratie je niet ligt of te veel van je kostbare tijd vergt, kun je dit natuurlijk uitbesteden aan een boekhouder. Maar je kunt ook voor payroll kiezen en in dienst treden bij een payrollmaatschappij. Misschien moet je als zzp’er even wennen aan het idee om toch weer ergens in dienst te zijn, maar een payrollconstructie biedt je naast een grote tijdsbesparing ook extra zekerheid.

Meer zekerheid en alle vrijheid

Als zzp’er in loondienst bij een payrollbedrijf, behoud je alle voordelen van het eigen baas zijn. Je hebt de vrijheid om je eigen opdrachten te kiezen en te werken zoals jij dat wilt. Maar je profiteert ook van een aantal extra voordelen. Want doordat je in loondienst bent, worden er veel administratieve handelingen van je overgenomen, ben je verzekerd voor sociale premies en kun je ook de facturatie via de payrollmaatschappij laten lopen. Zo heb je veel meer zekerheid, maar vooral minder gedoe. Je leven als zzp’er wordt er met payroll dus een stuk aangenamer op. Je hebt immers minder zorgen over je bestaanszekerheid en meer tijd om je vak uit te oefenen.

Payroll als zzp’er ook iets voor jou?

Payroll maakt het leven van een zzp’er een stuk aangenamer. Is dit ook iets voor jou? Neem dan vrijblijvend contact op met HSU.nl. Voor meer over payroll voor ZZP’ers zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en via e-mail op info@hsu.nl.