4 verschillen tussen payroll en een uitzendkracht

31 juli 2023

Ben jij op zoek naar flexibele arbeidskrachten? En twijfel je nog of je voor payroll of een uitzendkracht moet gaan? Hoewel payroll en uitzenden wel wat van elkaar weg hebben, zijn er toch de nodige verschillen. HSU.nl zet deze verschillen voor je op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Werving en selectie

Wanneer je kiest voor een uitzendkracht, neemt het uitzendbureau de werving en selectie voor zijn rekening. Je geeft aan welke vaardigheden en eigenschappen de kandidaat moet hebben en zij zorgen voor de juiste werknemer. Bij het werken met mensen gaat er echter niets boven persoonlijk contact. Dat is de reden dat veel bedrijven voor payroll kiezen. In dat geval doe je namelijk zelf de werving en de selectie en bepaal je helemaal zelf wie er bij jou komt werken en tegen welke voorwaarden.

2. Exclusiviteit

Een belangrijk verschil tussen een werknemer inhuren via het uitzendbureau of via een payrollconstructie is de exclusiviteit. Een uitzendkracht kan namelijk voor verschillende werkgevers tegelijk werken, terwijl een payroll medewerker exclusief voor jou werkt. Deze exclusiviteit is een belangrijke overweging wanneer je medewerkers met concurrentiegevoelige informatie werken.

3. Maximaal aantal contracten

Een zeer belangrijk onderdeel van een overeenkomst met een flexibele medewerker is natuurlijk de contractduur. Je mag over een bepaalde periode slechts een beperkt aantal tijdelijke contracten aanbieden. Zo geldt bij payroll de ketenregeling, waarbij je maximaal drie contracten in 3 jaar tijd mag aanbieden. Huur je iemand in via het uitzendbureau, dan heb je de mogelijkheid om vijf jaar lang verschillende flexibele contracten aan te bieden. Vooraf weten hoe lang je een werknemer nodig denkt te hebben is dus een belangrijke factor bij het maken van je keuze.

4. Wie doet de administratie?

Zowel de payrollmaatschappij als het uitzendbureau zorgen voor de verloning en een deel van het werkgeversrisico. Wil je echter 100% van de administratie af zijn? Kies dan voor payroll. De payrollmaatschappij kun je zien als een soort externe HR-afdeling. Zij nemen alle personeelgerelateerde administratie van je over. Hier heb je zelf dus helemaal geen omkijken meer naar.

Meer weten over payroll? Neem gerust contact op

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de verschillen tussen payroll en een uitzendkracht? Of ben je benieuwd naar de voorwaarden van payroll van HSU.nl? Bel ons dan gerust op 088-5363300 of stuur een e-mail naar info@hsu.nl.