De voordelen van Payroll voor ZZP’ers

26 maart 2019

Lees hier wat payrolling u kan bieden!

Veel mensen hebben wellicht het idee dat payrolling iets is voor grote bedrijven die een enorme administratie hebben of juist voor bedrijven die net te klein zijn om er een afdeling personeelszaken op na te houden. Maar als het om zzp’ers gaat denken velen: “Waarom hebben die een payrollbedrijf nodig? Hoeveel administratielast kan een eenmanszaak hebben? Maar u als zzp’er weet wel beter! U weet als geen ander hoe veel tijd er kan gaan zitten in administratieve zaken, het opstellen van facturen en contracten voor uw opdrachtgevers, achter achterstallige betalingen aangaan en uitzoeken hoe het precies zit met de afdracht van verschillende belastingen en premies en de veranderingen op dit gebied. En dan zijn er nog de diverse risico’s die u loopt bij bijvoorbeeld ziekte of arbeidsongeschiktheid! Van al deze zaken bent u waarschijnlijk op de hoogte, maar wist u ook dat een payrollbedrijf oplossingen biedt voor al deze vervelende problemen? Een payrollbedrijf kan namelijk al uw administratieve werkzaamheden uit handen nemen en biedt u zekerheid in de vorm van sociale verzekeringen (WW, ZW en WIA), waar u als “zelfstandige zzp’er” geen recht op zou hebben. Zo kunt u met een gerust veel meer tijd reserveren voor waar u het beste in bent: ondernemen. Om precies te zien hoe payrolling dit mogelijk maakt zetten we graag de drie voornaamste voordelen van payrolling voor u als zzp’er op een rijtje.

Een payrollbedrijf neemt uw gehele administratie over

Als u met een payrollbedrijf, zoals HSU.nl, samenwerkt, betekent dit dat u “in loondienst” bent bij het payrollbedrijf. Maar schrik niet! Dit betekent niet dat u uw vrijheid om te ondernemen verliest. Integendeel, u zult hier juist veel meer tijd voor overhouden. HSU neemt namelijk alle administratieve handelingen over. Zo bent u geen tijd meer kwijt aan het opstellen van facturen, bijhouden hoeveel u precies verdiend heeft in een bepaalde periode en hoeveel u moet afdragen aan belastingen en premies en andere administratieve rompslomp. Laten we wel zijn, de wereld van sociale premies en alle gecompliceerde bijbehorende wetten alleen al is een vak apart. Het is voor een zzp’er dan ook haast onmogelijk (en een ongelooflijke hoeveelheid gedoe!) om op de hoogte te zijn van hoe dit allemaal precies zit en de ontwikkelingen binnen dit gebied. Daarom nemen wij graag al deze verwarrende administratieve zaken voor u uit handen.

Snel en gemakkelijk uitbetaald krijgen

Vrijheid is natuurlijk iets hartstikke moois en waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen dat u bent begonnen als zzp’er. Echter, zeker weten dat u op tijd en correct uitbetaald krijgt is ook niet gek. Een payrollbedrijf, zoals HSU.nl, zorgt dat u van beide voordelen kunt genieten. Uitbetaald krijgen via een payrollbedrijf is namelijk eenvoudig en biedt u zekerheid als zzp’er. Zoals u gewend bent, bent u verantwoordelijk voor het vinden van uw eigen klanten en opdrachtgevers en heeft u de vrijheid om te bepalen voor wie u werkt. Nadat een opdrachtgever akkoord is gegaan met het overeengekomen bedrag voor een klus, krijgt u dit bedrag uitbetaald door het payrollbedrijf. Daarna stuurt bijvoorbeeld HSU een rekening naar uw opdrachtgever. Zo ziet u maar, uitbetaald krijgen via een payrollbedrijf is snel, gemakkelijk en beschermt u tegen het risico van niet of laat betalende debiteuren! Over zekerheid gesproken, dat is precies waar het derde voordeel dat we in dit blog bespreken mee te maken heeft.

Een payrollbedrijf biedt u zekerheid en een sociaal vangnet

Als zzp’er heeft u er vast wel eens aan gedacht wat er zou gebeuren als u voor lange tijd ziek bent, arbeidsongeschikt raakt of langdurig werkloos bent. Dit zijn waarschijnlijk geen plezierige gedachten, gokken wij zo. Echter, net als de administratieve rompslomp, kan een payrollbedrijf ook deze onzekerheid wegnemen. Als u in “loondienst” bent bij HSU of een ander payrollbedrijf, heeft u recht op alle sociale verzekeringen waar “normale werknemers” ook recht op hebben (WW, ZW en WIA). Zo kunt u met een gerust hart doen waar u goed in bent: ondernemen!

Ga voor gemak en zekerheid met HSU.nl!

Zoals u in dit blog heeft kunnen lezen biedt een payrollbedrijf u gemak, tijdsbesparing en zekerheid, zonder dat u daarbij uw vrijheid om te ondernemen verliest. Natuurlijk wilt u, indien u ervoor kiest met een payrollbedrijf in zee te gaan, voor een echte specialist kiezen. Ga daarom voor HSU.nl, een payrollbedrijf met ruime ervaring dat op de hoogte is van de laatste wet- en en regelgeving op het gebied van administratie en payrolling! Bel snel naar 088-5363300 of stuur een email naar info@hsu.nl om een afspraak te maken!