In maart 2000 had Bob van der Hoeven het idee om een horeca-gespecialiseerd uitzendbureau te beginnen. Dat deed hij niet voor niets. Nadat hij vanaf zijn vijftiende jaar in de horeca had gewerkt en veel contacten had met verschillende uitzendbureaus, was het duidelijk dat het gemiddelde uitzendbureau er niet voldoende bij stil stond dat horeca een echt vak is. Wanneer je extra personeel inhuurt dan moeten dit medewerkers zijn die voldoende kennis van, en ervaring in, de horeca moeten hebben.

Voor Bob een schot in de roos. De behoefte aan goede horecamedewerkers is erg groot. Vanuit Lelystad is Bob het bedrijf begonnen. Gewoon op zijn zolderkamer en overtuigd dat het zou gaan lukken om een mooi bedrijf te starten. Veel ondernemers in de horeca- en recreatiesector maken graag gebruik van de diensten van HSU Horeca Uitzendbureau. Met meerdere vestigingen in Nederland heeft HSU inmiddels al duizenden medewerkers aan een leuke bijbaan geholpen.

Mede door het grote succes heeft Bob besloten om de helft van het bedrijf te verkopen aan Eelco Wirds. Samen trekken zij al jaren samen de kar van HSU. Dit was de juiste beslissing. De groei is spectaculair geweest. Mede door de start van HSU Payroll Services, dat later onder de naam HSU.nl verder is gegaan, is HSU hard gegroeid. Vanuit HSU Payroll Services werd toen de gehele backoffice voor HSU Horeca Uitzendbureau geregeld. Toen beseften zij nog niet dat zij als één van de eersten in Nederland een mooie backofficedienstverlening in huis hadden dat later één van de belangrijkste pijlers van het bedrijf zou worden. Toen de vraag uit de markt kwam om de mogelijkheden te bekijken om de backoffice van een uitzendbureau bij HSU.nl onder te brengen, bleek dit één op één aan te sluiten bij het werk dat zij al jaren deden.

Inmiddels zijn de jonge enthousiaste honden van vroeger iets meer belegen geworden. Eelco en Bob houden nog steeds van een feestje, maar verkopen nu voornamelijk nu hun jarenlange ervaring in de uitzend- en payrollsector. Het horeca-uitzendbureau wordt geleid door een jong en enthousiast team dat nog wel eens een nachtje kan doorwerken voor een leuk evenement.

Inmiddels maken er honderden bedrijven gebruik van de payroll diensten van HSU, maar is het bedrijf wel “klein” gebleven. Eelco en Bob werken nog dagelijks mee in het bedrijf en hebben geen ambitie om de grootste te worden. Wel willen zij de beste blijven.