Berichtgeving modernisering ziektewet schept onrust

02 december 2013

Afgelopen weken zijn er in diverse media foutieve berichten geuit aangaande de modernisering van de ziektewet. De berichten suggereerden dat opdrachtgevers van uitzendbureaus en payrollbedrijven vanaf 2014 verantwoordelijk zijn voor de verzuimkosten van de zieke medewerker. Dit is absoluut niet het geval. Het payrollbedrijf en uitzendbureau blijven verantwoordelijk voor de zieke medewerker. Bent u opdrachtgever van HSU.nl dan hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Staat uw personeel nog niet op de payroll bij een payrollbedrijf dan heeft de nieuwe wet BeZaVa wel degelijk grote gevolgen voor u. Indien een medewerker langdurig ziek is en in een WGA uitkering terechtkomt blijft u 12 jaar verantwoordelijk voor deze WGA kosten!

Daarnaast betaald u per 1 januari 2014 een gedifferentieerde premie voor de ziektewet. Deze is afhankelijk van de grote van uw bedrijf en de verzuimlasten die u heeft in de ZW. Denk hierbij aan de medewerkers die bij u ziek uit dienst gaan, deze krijgen namelijk een ZW uitkering. Een payrollbedrijf als HSU.nl haalt voor u deze risico’s eruit. Vragen of interesse? Neem dan contact op met een adviseur van HSU.nl.