Payroll voor snel groeiende bedrijven

28 november 2023

Wanneer je als bedrijf snel groeit, heb je extra personeel nodig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd? Helaas, wanneer je snel veel extra mensen aan moet nemen brengt dat veel onzekerheid en risico’s met zich mee. In dit artikel legt HSU.nl uit hoe payroll snel groeiende bedrijven helpt om de kansen die de markt ze biedt te pakken en de risico’s hierbij te beperken.

Snelle groei gaat met horten en stoten

De groei van een bedrijf verloopt niet in een rechte lijn, maar met horten en stoten. Hierdoor kun je dus opeens meer of minder personeel nodig hebben. Dat maakt wel of geen extra mensen aannemen een dilemma voor snel groeiende bedrijven. De gevolgen wanneer de vraag opeens weer instort kunnen dusdanig groot zijn, dat je bedrijf dit niet kan dragen.

Personeel in dienst nemen is niet zonder risico

Aan extra personeel aannemen kleven risico’s. Voor jou, de toekomst van je bedrijf en ook voor de mensen die bij jou hun boterham verdienen. Als je bedrijf op de fles gaat zijn de gevolgen dan ook groot. En daarom kijken veel snel groeiende bedrijven te lang de kat uit de boom, voordat ze op zoek gaan naar extra arbeidskrachten.

Payroll: extra personeel aannemen zonder de risico’s

Wanneer je als snel groeiend bedrijf zit te dubben of het nu wel of niet verantwoord is om extra personeel aan te nemen, is payroll echt een uitkomst. Met deze constructie kun je mensen aannemen die dan bij het payrollbedrijf op de loonlijst komen te staan.

Zo kun je ze niet alleen tijdelijk inhuren, maar komen ook het werkgeversrisico en de ARBO- en loonadministratie voor rekening van het payrollbedrijf. De risico’s en de administratieve last voor je eigen bedrijf zullen dus niet meegroeien met de uitbreiding van je personeelsbestand. Zo maakt payroll het mogelijk om verantwoord een snelle groei door te maken.

Specialist inhuren via payroll

Ook expertise inhuren kan via payroll. Een bedrijf dat een snelle groei doormaakt, komt vaak in een situatie terecht waarin bepaalde kennis niet in de eigen organisatie aanwezig is. Via payroll kun je deze (tijdelijk) inhuren en weer laten gaan zodra je deze niet meer nodig hebt.

Dit is ook erg handig als je zelf niet de juiste kandidaat weet te vinden. Als payrollbedrijf heeft HSU.nl namelijk een groot netwerk. En kunnen we je helpen om een goede kandidaat te vinden. Deze neem je dan voor bepaalde tijd in dienst en daarna neem je afscheid of verleng je. Ook deze specialist overnemen is mogelijk als het van beide kanten goede bevalt.

Meer weten over payroll van HSU.nl?

Payroll maakt het makkelijk voor snel groeiende bedrijven om extra mensen of expertise in te huren zonder de risico’s die bij het werkgeverschap komen kijken. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en via e-mail op info@hsu.nl.