Waar let u op bij het inzetten van een payrollbedrijf?

23 maart 2023

Payrollbedrijf inzetten: hier let u op

Komt u om in de administratieve taken van uw onderneming? Dat bent u misschien wel aan het overwegen de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap uit te besteden aan een payrollbedrijf. In dat geval worden uw administratieve taken namelijk overgenomen door het payrollbedrijf. U geniet dan van meer flexibiliteit en u heeft meer tijd over voor uw ondernemersgerichte taken. Dit klinkt dan misschien als bijzonder nuttig en ideaal. En dat kan het ook zeker zijn. Maar omdat het ene payrollbedrijf het andere niet is, vertelt HSU.nl u hier graag meer over waar u op let bij het inzetten van een payrollbedrijf.

Betrouwbaarheid boven alles

Onderzoek altijd ten eerste of een payrollbedrijf betrouwbaar is of niet. Dit kunt u ten eerste zien aan een NEN-4400 certificering of een eventueel NBBU-lidmaatschap. NEN-4400 staat voor het op orde hebben van de personeelsadministratie en dat het bedrijf genoeg loonheffingen en omzetbelasting afdraagt. Het ABUi en het NBBU-lidmaatschap garanderen u dat de cao’s en de wet- en regelgeving worden nageleefd. U bent dan zeker van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het payrollbedrijf.

Let op de tarieven

Kijk goed naar de tarieven van een payrollbedrijf. Kijk goed of deze transparant zijn of dat er extra kosten in verborgen zitten. Sommige bedrijven rekenen feestdagen namelijk apart en andere weer niet. Let hier goed op zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het eigen risico

Heeft u een eigen risico voor ziekteverzuim? Het komt nog weleens voor dat de eerste 2 weken van ziekteverzuim voor uw eigen rekening is. U betaalt dan alsnog zelf voor de niet gewerkte uren. Als u kiest voor een payrollbedrijf dat deze uren wel voor u betaalt, kan het tarief een stuk hoger uitvallen. Het is altijd goed om hierop te letten.

Uren afhandeling

Let er goed op of u een minimaal aantal uren moet afnemen. Vraag een payrollbedrijf hoe het hierin te werk gaat. Zo weet u zeker waar u aan toe bent en zo komt u niet gauw uit bij een bedrijf dat de tarieven opeens omhoog gooit zodra u minder uren aanlevert.

Op payroll overgaan

Wilt u direct uw salarisadministratie en juridisch werkgeverschap uitbesteden? Dan is HSU uw betrouwbare partner. We zorgen voor een optimaal bijgehouden administratie. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5363300 en per mail via info@hsu.nl.