Uitzendbureau starten? Hier moet je op letten

20 april 2023

HSU.nl helpt bij het starten van een uitzendbureau

Zit je eraan te denken om voor jezelf te beginnen? Heb je daarbij het idee om een uitzendbureau te starten? Dat is een uitstekend idee! Daarbij komen natuurlijk wel een paar verantwoordelijkheden bij kijken. Daarom informeren wij je als payrolling bedrijf met alle plezier over de belangrijkste onderdelen hiervan. Zo vermijd je valkuilen die er nu eenmaal op de loer liggen. Lees snel onze tips & tricks en start straks helemaal in topvorm met je eigen uitzendbureau.

Begin met je mooie reis

Het beginnen van een uitzendbureau is het het begin van een mooie reis. Natuurlijk vraagt het ook wat van je. Zo moeten vraag en aanbod qua personeel aan elkaar gekoppeld worden, moet je de administratie doen en financiële risico’s dragen. Hiervoor is een boel kennis nodig op het gebied van wetgeving.

Weet van wet- en regelgeving

Als het hoofd van een uitzendbureau dien je als tussenpersoon tussen bedrijven en medewerkers op de hoogte te zijn van de cao voor uitzendkrachten en de ABU CAO. Daarbij dien je ook voor de juiste uitvoering daarvan te zorgen. Je moet kennis hebben van het wettelijk minimumloon, veranderende regels, verzekeringen en het correct verwerken van persoonsgegevens en loonbelasting.

Financiële risico’s

Je dient hierbij ook rekening te houden met mogelijke financiële risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het debiteurenrisico, de voorfinanciering van lonen en premies en het doorbetalen van loon bij ziekte van personeel. Die laatste situatie kan je als ondernemer aardig wat geld kosten. Vooral als een medewerkers langdurig ziek is en voor een langere tijd niet kan werken.

Certificaten en keurmerken

Als een klant laat weten geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met jou, wil je uiteraard kunnen laten zien dat je betrouwbaar bent. Om hiervoor te zorgen kun je lid worden van een branche-organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ABU. Het is daarbij ook goed om ervoor te zorgen dat je diverse certificaten en keurmerken tot je beschikking hebt. De beste certificaten en keurmerken om sowieso in huis te hebben zijn een NEN-certificering, een SNA-keurmerk, een WKA-verklaring, een aanwijzing Kiwa en een VCU-certificering.

Meer informatie

Wil je meer weten over het beginnen van je eigen uitzendbureau? Neem dan gerust contact op met HSU.nl voor hulp en meer informatie. Je bereikt ons telefonisch via 088-5363300 of via de mail op info@hsu.nl. We helpen je graag verder!