Veelgestelde vragen over payrolling anno 2022

23 februari 2022

De meest gestelde vragen over payrolling

Ben jij met jouw bedrijf al overgestapt op payrolling? Steeds meer ondernemers kiezen hiervoor. Dat is heel logisch, want payrolling biedt veel voordelen. Toch bestaat er nogal wat onduidelijkheid over de payroll constructie. Ook anno 2022. Daarom behandeld HSU.nl de meest gestelde vragen over payrolling anno 2022. Hierdoor hopen we je een beter beeld te geven over wat payrolling nu precies is en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Hoe maakt payrolling het werkgeverschap makkelijker?

Het werkgeverschap kent veel verantwoordelijkheden. Naast dat je bezig bent met het ondernemen, moet je ook de administratie en personeelszaken regelen. Dit zijn tijdrovende taken, waar ondernemers zich liever niet mee bezig houden. Herken jij dit ook? Dan biedt payrolling een uitkomst. Je besteedt namelijk alle juridische, financiƫle en administratieve verplichtingen uit aan het payrollbedrijf. Dankzij deze samenwerking hoef jij je niet langer bezig te houden met die ingewikkelde, onoverzichtelijke arbo-, loon- en personeelsadministratie. Je kunt zelf weer doen waar jij goed in bent en je volledig focussen op het ondernemen.

Waar blijf ik zelf verantwoordelijk voor?

Als je een samenwerking aangaat met een payrollbedrijf, geef je het juridisch werkgeverschap uit handen. Zelf ben en blijf je operationeel werkgever. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor zaken als de arbeidsvoorwaarden, de personeelsplanning, het aannemen van personeel en het functioneren van jouw personeel.

Wat geef ik uit handen?

De scheiding tussen operationeel werkgeverschap en juridisch werkgeverschap levert ondernemers het meeste profijt op. Jij houdt je bezig met het ondernemen, terwijl het payrollbedrijf de administratieve werklast overneemt. Zaken die je uit handen geeft zijn onder andere:

  • Jaaropgaven
  • Loonstroken
  • Arbeidscontracten
  • Vakantiedagen
  • Loondoorbetaling bij ziekte
  • Uitvoering Wet Poortwachter

Voor welke onderneming is payroll geschikt?

Payroll is geschikt voor iedere onderneming en iedere branche. Van ervaren ondernemers tot beginnende ondernemers. Het regelen van de personeelszaken is lastig. Zeker wanneer je hier weinig kennis over hebt. Besteedt dit uit aan een payrollbedrijf en je hoeft je nergens meer druk over te maken. Ook voor zzp’ers biedt payrolling voordelen. Je behoudt namelijk de vrijheid van het zelfstandig ondernemen, terwijl je profiteert van de zekerheid van het in loondienst zijn. Voor iedere ondernemer die zijn of haar focus volledig op het ondernemen zelf wilt leggen, is payrolling de juiste keuze.

Meer informatie?

Heeft u zelf nog vragen over payrolling die hier niet behandeld zijn? Stel ze gerust! Wij staan u graag te woord om u meer informatie te geven over payrolling. Ook wanneer u wilt weten wat de mogelijkheden van payroll zijn in uw situatie. Neem contact met ons op door te bellen naar 088-5363300 of stuur ons een mail via info@hsu.nl.