Voordelen payroll bij groeien onderneming

28 december 2021

Meer tijd om te ondernemen dankzij payrollbedrijf

Ben jij meer met je administratie bezig dan met je onderneming? Als ondernemer ben je ooit voor jezelf begonnen om te doen wat je het liefste doet. Daar kwam natuurlijk ook wel wat administratie bij kijken, maar dat was maar een klein gedeelte van het geheel. Als je bedrijf groeit bereik je al snel het punt dat je alleen maar bezig bent met administratie. Een goede manier om minder tijd kwijt te zijn aan administratie is door een payrollbedrijf in de arm te nemen om je hierin te ontlasten. Maar wat is payrolling nu precies? We vertellen je er meer over in dit blog. Lees snel verder.

Veel tijd kwijt aan administratie

De meeste ondernemers zijn ooit als eenpitter begonnen. Administratie hoorde erbij, maar het betrof maar een klein deel van je tijd. Maar als een bedrijf groeit, groeit ook de administratie. Vooral wanneer je ook mensen in dienst neemt. Voor je het weet heb je geen tijd meer om fatsoenlijk leiding te geven aan je onderneming. Een goede manier om tijd te besparen op je administratie is met payrolling.

Wat is payrolling?

Bij payrolling draag je het juridisch werkgeverschap over aan een payrollbedrijf. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheid voor arbeidscontracten en juridische vraagstukken en de bijbehorende administratie bij het payrollbedrijf komen te liggen. De operationele leiding blijft natuurlijk gewoon in jouw eigen handen. Maar over zaken als contracten en loonstrookjes, hoef je je dan geen zorgen meer te maken. Voor je personeel verandert er weinig. Voor jou als ondernemer wel, ten goede wel te verstaan! Je hebt opeens weer zijn handen vrij om te ondernemen en je bedrijf te leiden. Ondertussen zorgt het payrollbedrijf ervoor dat je administratie op orde is.

Vragen over payrolling? Bel gerust.

Lijkt het jou ook wel wat om minder tijd te besteden aan je administratie en meer tijd over te houden om te ondernemen? Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Of wil je graag eens vrijblijvend in gesprek gaan met een payrollbureau? Neem dan gerust contact op met HSU.nl. Wij zijn een gerenommeerd payrollbedrijf en kunnen je alles vertellen voors en tegens van payrolling. Bel ons vrijblijvend op het volgende nummer 088-5363300, of stuur een mail naar info@hsu.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.