Waaraan moet een payrolling specialist voldoen?

24 augustus 2022

Hoe word ik een payrolling specialist?

Payrolling blijft in trek. Daarom is de behoefte aan payroll specialisten groot. Een payroll specialist houdt zich bezig met het uitbetalen van salarissen en alles wat hierbij komt kijken. Hierbij kun je denken aan bonussen, pensioenen, maar ook het bijhouden van de urenregistratie, het boeken van verlof of verzuim en het verwerken van wetswijzigingen die impact hebben op het loon. Dus ook het toezicht houden op en het overzichtelijk houden van de salarisadministratie en het behandelen van arbeidsovereenkomsten vallen onder het takenpakket van een payrolling specialist. Het werk is dus erg divers. Waar moet een goede payrolling specialist dan precies aan voldoen? HSU.nl vertelt het je.

Belangrijke skills

Voor een payrolling specialist zijn een aantal skills belangrijk. Omdat een payrolling specialist zich bezig houdt met de salarisadministratie en het uitbetalen van salarissen, moet diegene secuur en nauwkeurig kunnen werken. Want er mogen geen fouten gemaakt worden. Ook is het belangrijk dat iemand zich aan deadlines kan houden. Want het salaris moet iedere maand op dezelfde dag worden uitbetaald. Je wil het toch niet op jouw geweten hebben dat werknemers hun salaris te laat krijgen? Het is dus belangrijk dat een payroll specialist bestand is tegen druk.

Bekend met de digitale wereld

We doen steeds meer digitaal. Dit geldt ook voor de salarisadministratie, personeelsadministratie, financiële administratie en meer. Een payroll specialist moet dus wel bekend zijn met de digitale wereld en de software die gebruikt wordt voor payrolling. Natuurlijk is dit ook te leren, maar het helpt als iemand hier al wat van af weet.

HSU.nl als jouw payrolling specialist

Als je jouw salarisadministratie wil uitbesteden aan een payrolling specialist, ben je bij HSU.nl aan het juiste adres. Want wij hebben enkel ervaren professionals in dienst die de administratie geheel van je overnemen. En dat levert je een aantal voordelen op, namelijk:

  • Je krijgt meer tijd voor jouw bedrijf
  • De administratie wordt volledig verzorgd door een payroll specialist
  • Je kunt zelf kiezen of jij je bij de Arbodienst aansluit of niet
  • Wij bieden een breed aanbod collectieve verzekeringen waar je uit kunt kiezen
  • Kortom: een groot financieel voordeel voor jouw bedrijf

Meer weten?

Wil je weten wat wij als payrolling specialist voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een mail naar info@hsu.nl of bel ons op 088-5363300.