Waarom de horeca kiest voor payroll?

26 april 2019

De horeca en payroll

Payroll is in Nederland nog steeds een zeer populaire vorm van werkgeverschap. Dat is uiteraard niet voor niets. Zeker voor horecabedrijven is payrolling ideaal. Ook HSU werkt voor verschillende horecabedrijven. Om te ontdekken waarom payroll zo populair is in de horeca, gingen wij op onderzoek. Wat maakt payroll zo aantrekkelijk voor hotels, restaurants en cateringbedrijven? Al snel vonden wij een antwoord dat wij graag met u willen delen. Bent u benieuwd naar de drijfveren van horecabedrijven om voor payroll te kiezen? Lees dan dit blog!

Wat houdt payrollen precies in?

Voordat wij verder gaan naar de uitslag van ons onderzoek, willen wij u eerst meer vertellen over wat payrollen precies inhoudt. Wanneer een bedrijf besluit over te stappen op payrolling, wordt het payrollbedrijf de juridisch werkgever van het bedrijf. Wij zijn als payrollbedrijf dan op papier verantwoordelijk voor het personeel. De specialisten van ons payrollbedrijf zullen dan de loon-, personeel- en salarisadministratie van het bedrijf verzorgen. Ook de bijbehorende risico’s nemen wij voor onze rekening.

Meer tijd en energie overhouden

Wat zijn de beweegredenen van horecabedrijven om over te stappen op payrolling? Horecabedrijven geven aan dat het bijhouden van de salarisadministratie heel veel tijd kost. Dit komt mede doordat restaurants, hotels en cateringsbedrijven veel verschillende medewerkers in dienst hebben die met flexibele uren werken. Wanneer zij gaan payrollen, wordt de salarisadministratie verzorgd door de specialisten van ons payrollbedrijf. Op deze manier is niet alleen hun administratie altijd perfect op orde, maar houden de eigenaren ook meer tijd en energie over om zich te focussen op het reilen en zeilen in hun zaak. Zo wordt het eenvoudiger om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Meer zekerheid met payrollen

Een andere beweegreden is de zekerheid die payroll kan geven. Als horecabedrijf heeft u regelmatig te maken met medewerkers die niet kunnen werken vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid. Er moet vervanging worden geregeld voor de uitvallende medewerkers en daarnaast moeten zij gewoon worden doorbetaald. Dit kan behoorlijk wat extra kosten opleveren. Wanneer u overstapt op payroll, worden deze risico’s overgenomen door het payrollbureau. Wij nemen dus de kosten bij ziekte en verzuim voor onze rekening.

Neem contact met ons op

Uit ons onderzoek blijkt dat payroll voor meer flexibiliteit en zekerheid zorgt. Ideaal dus voor horecabedrijven. Heeft u een horecabedrijf? En heeft u interesse gekregen in een overstap op payroll? Of heeft u behoefte aan meer informatie over onze diensten? Dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-5363300. Mailen is ook mogelijk: info@hsu.nl. Wij hopen dan snel een afspraak met u te maken en u verder te helpen met payroll op maat.