Waarom sportscholen voor payrolling kiezen

30 november 2021

Payroll voor sportscholen

De afgelopen maanden zijn voor iedereen een onzekere tijd geweest. Voor zowel ondernemers als particulieren, en bedrijven in zowat elke branche. Sportscholen zijn geen uitzondering daarop. Na een lange tijd gesloten te moeten zijn geweest, zijn de deuren van elke sportschool inmiddels ook alweer een tijd geopend. Met de laatste maanden van het jaar en piekmaand januari voor de boeg, weten sportschoolhouders als geen ander dat ze voldoende mensen nodig hebben straks. Maar hoe zorg je er nu voor dat je in die situatie voldoende personeel hebt straks? Eén van de manier om jezelf te ontlasten qua taken is met payrolling.

Wat is payroll?

Met payrolling geeft jij het juridische werkgeverschap van jouw sportschool als het ware uit handen aan een gespecialiseerd bedrijf. Dat betekent dat een ander bedrijf straks jouw loon-, arbo- en personeelsadministratie uitvoert. Jij blijft echter wel de de facto eigenaar van jouw sportschool. Dit betekent dat jij en het personeel, dat zich voorheen zo nu en dan met administratieve taken bezig moest houden, nu nuttiger ingezet kan worden. Zo kun je straks, wanneer de drukte toeneemt, beter toezicht houden op je sportende klanten. Dit verbetert de vorderingen die zij maken en het vergroot de veiligheid in je sportschool omdat het de kans op ongelukken vermindert.

De voordelen van payroll voor sportscholen

Jouw eigen sportschool ben je natuurlijk begonnen vanwege je passie voor fitness en ondernemen. De randzaken die er echter bij komen kijken, kunnen veel tijd vergen van iemand. Het uitbesteden van administratieve randzaken, geeft een sportschool veel tijd terug. Daarnaast biedt payrolling de volgende voordelen:

  • Het payrollbedrijf neem de volledige administratie over
  • Zij regelen doorbetaling van werknemers bij ziekte
  • Je bespaart op de kosten door collectieve inkoop
  • Je kunt rekenen op een betrouwbare bron van informatie en advies bij personeelsgerelateerde vraagstukken
  • Zij dragen de verantwoordelijkheid voor de risico’s die verbonden zijn aan juridische vraagstukken en arbeidsovereenkomsten

Meer tijd voor fitness en ondernemen

Heb bijhouden van de ledenadministratie, loon en andere zaken, neemt allemaal weg van de reden dat je je eigen sportschool bent begonnen. Het is om die reden dat sportscholen steeds vaker voor payrolling kiezen. Zo houden sportschool eigenaren meer tijd over voor het daadwerkelijk runnen van hun gym of fitness.

Vragen? Bel HSU.nl

Heb jij een eigen sportschool? Wil jij meer tijd overhouden voor het daadwerkelijk runnen van jouw mooie gym? Neem dan gerust eens contact op met HSU.nl! Onze vakmensen staan voor je klaar! Wij geven graag antwoord op al je vragen over onze payrolling service en voorzien je van meer informatie. Neem contact op met HSU.nl door te mailen naar 088-5363300 of stuur een mail naar info@hsu.nl.