Uitzendbureau beginnen

28 juli 2022

Payollbedrijf voor wet- en regelgeving bij uitzendbureau beginnen

Gooi je het over een andere boeg en wil je een uitzendbureau beginnen? Wat een goed plan. Maar het brengt wel een aantal verantwoordelijkheden met zich mee, die je niet moet onderschatten. Daarom informeren wij je als payrollbedrijf graag over de aspecten die je niet over het hoofd mag zien. Daarmee behoeden we je voor de valkuilen die het starten van een uitzendbureau met zich mee brengt. Sterker nog: met onze tips start je voortvarend met je eigen uitzendbureau.

Mooi avontuur aangaan

Een uitzendbureau starten is een supermooi avontuur, maar vraagt ook een en ander van je. Zo moet je vraag en aanbod in personeel met elkaar verbinden, je administratie goed bijhouden, juridische taken op je nemen en het financiële risico dragen. Dit vraagt om veel kennis van de wet- en regelgeving die daarbij komt kijken.

Kennis van wet- en regelgeving

Als vertegenwoordiger in een uitzendbureau ben je als intermediair tussen bedrijven en (mogelijke) medewerkers bij voorkeur goed op de hoogte van de cao voor uitzendkrachten, de ABU CAO. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een correcte uitvoering hiervan. Kennis over het wettelijk minimumloon, de veranderende regelgeving, sociale verzekeringen, het verwerken van persoonsgegevens en loonbelasting is onvermijdelijk.

Financiële risico’s van een uitzendbureau beginnen

Ook rekening houden met alle mogelijke financiële risico’s hoort bij je taken. We noemen het debiteurenrisico, de voorfinanciering van lonen en de premies en doorbetaling bij ziekte van medewerkers. In het laatste geval houdt dit in, dat het je als ondernemer best wel wat geld kan gaan kosten als een medewerker lang ziek en uit de running is.

Certificaten en keurmerken

Zodra opdrachtgevers interesse hebben in samenwerken met je uitzendbureau, wil je natuurlijk aantonen dat ze in zee gaan met een betrouwbare partij. Hoe doe je dat? Je kunt kiezen om lid te worden van een brancheorganisatie, zoals de ABU. Maar het is ook belangrijk om als uitzendbureau te beschikken over diverse certificaten en keurmerken, waarmee je je kennis en vaardigheden aantoont. Zo mogen eigenlijk een NEN-certificering, een SNA-keurmerk en een VCU-certificering niet ontbreken. Datzelfde geldt voor een WKA-verklaring en een aanwijzing Kiwa. Hoe meer certificaten, hoe meer gezag je uitstraalt op opdrachtgevers.

Payroll inschakelen voor je uitzendbureau

Al die certificaten en keurmerken vragen wel wat van een startend uitzendbureau. Lukt het je niet om dit allemaal zelf te regelen? Dan is er geen man overboord. Beschik je in de opstartfase nog niet over de juiste kennis en vaardigheden om dit zelf allemaal te regelen? Geen paniek: in dat geval kun je bij het starten van een uitzendbureau altijd HSU.nl inschakelen. Wij zijn van A tot Z op de hoogte van de wet- en regelgeving en houden voor jou de personeelsadministratie zorgvuldig bij. Zo heb jij alle tijd om je uitzendbureau te starten en te laten uitgroeien door je op je zaak te focussen.

Meer informatie

Spreekt payrolling je aan om je startende uitzendbureau te ondersteunen? Neem dan gerust contact op met HSU.nl voor meer informatie. Je bereikt ons telefonisch via 088-5363300 of via de mail op info@hsu.nl. We helpen je graag verder!