5 Voordelen van payroll voor startende ondernemers

26 mei 2023

Wanneer je als startende ondernemer op het punt komt dat je personeel nodig hebt, is dat een grote stap. Het is namelijk niet alleen een mijlpaal in het bestaan van je bedrijf, maar ook een risico. Omdat je die extra handen toch nodig hebt, kan payroll een uitstekende oplossing zijn. In dit blog licht HSU.nl de 5 voordelen van payroll toe voor startende ondernemers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Loonkosten slechts een beetje hoger dan loondienst

Als startende ondernemer vraag je je misschien af of payroll niet veel duurder is dan iemand in loondienst nemen. Dat valt gelukkig mee, want de tarieven van HSU.nl liggen maar iets hoger dan wat je zelf aan verloning kwijt zou zijn. Wanneer je bedenkt dat we hiervoor onder andere de loonadministratie, belastingaangiftes, eventuele ziekmeldingen en arbeidsrechtelijke kwesties voor je afhandelen, dan vallen de kosten reuze mee.

2. Zelf bepalen wie je aanneemt

Een groot voordeel van payroll is dat je zelf de werving en selectie doet. Je bepaalt zelf wie je aanneemt en tegen welke arbeidsvoorwaarden. Zeker in een kleine organisatie kom je elkaar vaak tegen en dan is het handig wanneer het onderling klikt.

3. Flexibele schil

Met payroll kun je tijdelijk extra personeel inzetten. Dit geeft bedrijven, maar vooral ook starters de nodige flexibiliteit. Het groeien van een bedrijf gaat met horten en stoten. En je zult ook weleens een stapje terug moeten doen. Dat is geen enkel probleem wanneer je personeel tijdelijk inhuurt via een payroll constructie.

4. Geen uren kwijt aan administratie

Wie personeel aanneemt, krijgt meteen een grote administratieve last op zijn bordje. De salarisadministratie, de uitbetaling van het salaris en eventueel ook pensioenopbouw. En extra werk, dat was nu net niet de bedoeling wanneer je extra personeel inhuurt om je werk uit handen te nemen. Bij payroll komt het personeel in dienst bij de payrollmaatschappij. De administratie komt dus ook op hun bordje terecht. Zo kun je als startende ondernemer de focus houden op je core business.

5. Geen werkgeversrisico

Het laatste voordeel van payroll is dat het werkgeversrisico volledig bij het payrollbedrijf ligt. Hierdoor ben je als startende ondernemer een stuk minder kwetsbaar en hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke arbeidsrechtelijke kwesties, zoals ziekte, ontslag of tijdelijke vermindering van werk.

Payrolling ideaal voor startende ondernemers

Payroll is een uitstekende oplossing voor startende ondernemers die personeel willen aannemen. Doordat payroll organisaties alle administratieve rompslomp uit handen nemen, kun jij je focussen op het ondernemen. Daarnaast biedt payroll flexibiliteit en voorkomt het dat je kwetsbaar bent voor het werkgeversrisico. Met payroll heb je als startende ondernemer de juiste tools in handen om succesvol te zijn.

Meer weten over payroll voor startende ondernemers? Bel ons

Wil je alles weten over payroll voor startende ondernemers via HSU.nl? Bel ons dan gerust op 088-5363300 of stuur een e-mail naar info@hsu.nl.